Subota, 27 veljače, 2021

Dragan Čović prvi iz BiH Bidenu čestitao preuzimanje dužnosti predsjednika SAD-a

Nemojte propustiti

SDA razočarana potezom stranaca u vezi Srebrenice

SDA smatra razočaravajućom poruku koje su ambasadori Kvinte, Delegacija EU i OSCE poslali preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici odbijajući...

Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu produžen pritvor za dva mjeseca

Tužilac Hasanspahić je obećao i proširenje istrage na bar još tri osobe do čega je djelimično i došlo s...

Rastezljiva pravda za sudije i tužioce u Bosni i Hercegovini

U posljednje četiri godine disciplinske komisije VSTV-a BiH oslobodile su odgovornosti 12 sudija i tužilaca nakon provedenog disciplinskog postupka,...

KCUS objavio nove rezultate testiranja na koronavirus, Izetbegović uputila molbu građanima

Direktorica KCUS-a je jutros potvrdila da su uposlenici te zdravstvene ustanove izolovali novi soj virusa, takozvani “britanski soj”. Klinički centar...

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović bio je među prvim osobama iz regije koji je čestitao Josephu Bidenu na izboru za predsjednika SAD-a.

Čović je na zvaničnom Twitter profilu čestitao Bidenu i Kamali Harris na preuzimanju pozicija predsjednika i podpredsjednice SAD-a.

“Dok nastavljamo svjedočiti važnosti solidarnosti i saradnje u ovim izazovnim vremenima, radujem se zajedničkoj radnu za stabilnu, razvijenu, evropsku Bosnu i Hercegovinu”, napisao je lider HDZ-a BiH.

I član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao je predsjedniku SAD-a Josephu Bidenu preuzimanje dužnosti.

“Poštovani predsjedniče Biden, od srca Vam čestitam polaganje zakletve i zvanično preuzimanje dužnosti predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Potpuno sam siguran da ćete svojim iskustvom, demokratskim kapacitetom i politikom koja promovira slobodu, jednakost i poštivanje ljudskog dostojanstva, uspješno prevazići sve izazove s kojima se susreće američka nacija”, naveo je Džaferović.

Šefik Džaferović

“Vaše nadahnuto obraćanje na inauguraciji ulijeva nadu ne samo velikoj američkoj naciji, nego i svim dobronamjernim ljudima diljem svijeta da je pred nama period globalne stabilizacije, razumijevanja i obnove multilateralizma kao mehanizma koji garantira napredak cijelog svijeta”, istakao je.

“Cijeneći Vas kao velikog prijatelja moje zemlje, siguran sam da će tokom Vašeg mandata prijateljski i partnerski odnosi Bosne i Hercegovine i SAD biti dodatno osnaženi u obostranom interesu”, naglasio je.

Član Predsjedništva BiH Džaferović je zamolio Bidena da njegove čestitke prenese i njegovoj potpredsjednici Kamali Harris.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Restrikcije u Njemačkoj ostaju na snazi: Sjedenje u baštama kafića početkom aprila

Njemački ministar ekonomije Peter Altmajer izjavio je danas da je uvjeren da bi restoranima uskoro moglo da se dozvoli...

Možda vas zanima i ovo