Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Dragan Čović rekao, Gilja potvrdio: Uz račun za struju uskoro jedna marka više za televiziju Herceg-Bosne

Nemojte propustiti

Predsjednik HDZ-a i HNS-a, Dragan Čović, prilikom zadnjeg zasjedanja HNS-a pozvao je da se izdvaja marka za televiziju.

Premda se činilo da će to ostati na razini dosjetke jedna marka za Televiziju Herceg-Bosne ide ka svojoj realizaciji te će stanovnike uskoro na šalteru pitati hoće li platiti marku više.

“Mi smo potpisali sporazum s JP Elektroprivreda HZ-HB iz razloga da bi oni mogli uz svoj račun staviti 1 KM kao izdvojenu stavku na svom računu koja naravno ne ulazi u prihod Elektroprivrede i koja nije oporeziva i koja je ustvari dobrovoljni prilog koji će moći, ukoliko žele, svi korisnici platiti na izdvojeni račun i to bi kasnije došlo nama. Na taj način želimo uključiti naše šire gledateljstvo u ono što mi radimo. Održavati mehanizam jedne javne radiotelevizije, a mi imamo 19 televizijskih odađiljača, 21 radijski, oko 50 zaposlenih, radimo mjesečno 120 emisija koje možda naši gledatelji primjete, a možda i ne. To je jedan silni mehanizam koji treba održavati”, kazala je ravnateljica TV Herceg-Bosne, Slavica Karačić, povodom druge godišnjice rada te medijske kuće.

Podsjetimo, predsjednik HDZ-a i HNS-a, Dragan Čović, prilikom zadnjeg zasjedanja HNS-a pozvao je da se izdvaja marka za televiziju.

“Jedna marka za hrvatsku obitelj ne znači puno, ali znači razvoju Televizije Herceg-Bosna”, rekao je Čović. Naglašava kako je dobio mnoštvo prijedloga s terena kako financijski ojačati RTV HB kroz kvalitetnu suradnju s Elektroprivredom HZ-HB te kako se nada da je moguće osigurati jednu marku od svakog potrošača za RTV HB od 1. jula.

– I bi kako je Čović rekao. Marinko GIlja ispred EP HZ-HB je potpisao, a narod, iz čijeg se džepa traži još jedna marka, na šalteru će reći svoje. Kako čujemo, bila je dvojba hoće li se marka oporezivati ili ne. No, ne i neka moralna, je li sramota od naroda pitati marku za bilo što, osobito medije, čije je pitanje sustavno moralo biti riješeno prije 20 godina, piše hercegovina.info.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nema dogovora o Trgovskoj gori, a BiH mora tražiti lokaciju za svoj radioaktivni otpad

Prema podacima iz 2021. godine o lokalitetima koji sadrže radioaktivne izvore koji se više ne koriste, u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo