Utorak, 27 srpnja, 2021

Dragan Čović: Što se mene tiče, partnerstvo sa DF-om je završeno

Nemojte propustiti

SDA je izabrao DF za partnera, mi smo to prihvatili, ali dosta takvih izjava. Treba više raditi. Što se mene tiče, ovo partnerstvo je završeno, poručio je Čović

Kriza vlasti u Federaciji BiH traje od početka, a što se mene tiče partnerstvo sa DF-om je završeno, kazao je hrvatski član predsjedništva Dragan Čović, prije svečanosti 25. godišnjice utemeljenja GO HDZ-a BiH u Mostaru, javlja Anadolu Agency.

Govoreći o krizi, kazao je kako je prilikom prvih pregovora o uspostavi vlasti kazao jednome od svojih kolega koji je u opoziciji: “Daj Bože da dočekamo Uskrs”

“Mi se nismo ni organizirali, maltene, do Uskrsa, a evo ta vlada i ne radi dva i pol mjeseca, od kako je ustanovljena. Samo pokušavamo jedni drugima podmetati. Sve one dogovore koje napravimo, pa i ovaj zadnji dogovor koji smo imali prije desetak dana kada sam, zajedno sa dva druga predsjednika koji čine partnerstvo, sjeo i dogovorili smo se. Ja sam tada, iako smo se čvrsto dogovorili da idemo dalje raditi, rekao: ‘Čini mi se da smo napravili dogovor.’ Međutim, imam osjećaj da netko želi glumiti hajmo da budem malo pod znacima navoda ‘nepristojnu plutajuću minu’ koja je stalno na zadatku da rasturi ono što pokušavamo napraviti. Ja osobno mislim da je to kraj partnerstva ove tri stranke”, kazao je Čović.

Krajnje je vrijeme, kazao je on, da se krene jednim normalnim putem na kojem se neće svatko baviti sobom, što, kaže on, netko i želi.

“Mi jednostavno moramo našim biračima, našim građanima Bosne i Hercegovine, vrlo jasno kazati da imam strategiju, što želimo uraditi, jer smo to obećali. Kad je Federacija u pitanju, to je, prije svega, ekonomska i socijalna stabilnost. Ovo kadroviranje kojim se bavimo 4 godine treba se uraditi za dva ili tri dana i završiti tu priču, a onda se posvetiti poslu”, rekao je Čović, naglašavajući da jedino tako na razini BiH pokrenuti ono što su oni dali u svojoj izjavi za tri člana Predsjedništva.

“To je Parlament u potpunosti podržao. Trebaju nam partneri koji žele raditi. Što se tiče DF-a, volio bih znati što je stvaran njihov plan i što znače izjave koje oni svako malo daju, bez želje da ja njih komentiram. SDA je DF izabrao za partnera, mi smo to prihvatili, ali dosta takvih izjava. Treba više raditi. Što se mene tiče, ovo partnerstvo je završeno, poručio je Čović

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo