Utorak, 3 kolovoza, 2021

Dragan Čović toliko ne podnosi Željka Komšića da to više ni ne pokušava sakriti, komentar skandala koji trese SDA otkriva sve

Nemojte propustiti

Jučer su u Mostaru održane sjednice HDZ-a BiH i HNS-a nakon kojih je Čović pozvao lidera SDA Bakira Izetbegovića na novi sastanak.

Upitan da prokomentira “aferu Asim” o kupovini glasova, uz dodatak da je član Predsjedništva Željko Komšić kazao da je “čuo i za mnoge gore stvari”, predsjednik HDZ-a Dragan Čović je kazao:

“Taj bošnjački član Predsjedništva je izabran na isti način od istih ljudi, to je posao za SDA i institucije. Tamo gdje je kriminal, tu je prekršajni zakon. Ako nisu riješili to kada su birana dva bošnjačka člana Predsjedništva, nadam se da će sada”.

Biskupi su se sastali u Banjaluci, jedan od zaključaka je bio da je “Izborni zakon nepravedan za Hrvate”.

“Snažna poruka svima nama ali i obaveza i odgovornost svih nas. Danas je unutar SDA, do jučer je to samo dodatak SDA-u u vezi nekih drugih stvari. Oko Ustavnog suda, sudova, CIK-a; mi ćemo poštivati sve odluke koje su pravomoćne, morate ih poštivati, slagali se ili ne. Sa ovom se nismo slagali, dobro je da je Katolička crkva postakne razmišljanje u IZ i svim drugim vjerskim institucijama da takve stvari nisu dobre za BiH”, kazao je Čović.

Podsjetimo, jučer su u Mostaru održane sjednice HDZ-a BiH i HNS-a nakon kojih je Čović pozvao lidera SDA Bakira Izetbegovića na novi sastanak.

“U srijedu ako se dogovorimo oko paketa Izbornog zakona koji će riješiti pitanje legitimnosti i Mostara i svih presuda, onda ima smisla još 15-20 ili mjesec dana raditi. Procijeniti ćemo u srijedu da li od toga ima nešto ili ne, želju da dogovaramo i onda ćemo znati je li kraj, da li nastavljamo da razgovaramo to ćete znati već u srijedu”, kazao je Čović.

Pogledajte šta je sve Čović jučer rekao u Mostaru.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brojne organizacije kritikovale hrvatski mehanizam za nadzor granice

Sporno je što će, prema informacijama nevladinih organizacija, mandat mehanizma biti ograničen na policijske stanice blizu granice i graničnih...

Možda vas zanima i ovo