Subota, 18 rujna, 2021

Dragan Čović tvrdi: HDZ je već više od tri decenije neizostavni zaštitni faktor Hrvata u historiji BiH

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

Dragan Čović je istakao kako je sve ove godine zadaća HDZ-a bila predstavljanje hrvatskog kao konstitutivnog naroda BiH i da će to i u budućnosti biti jedan od glavnih zadataka.

U sklopu obilježavanja 31. godišnjice od formiranja Hrvatske Demokratske Zajednice – HDZ u BiH, predsjednik ove stranke Dragan Čović je rekao kako danas proslavljaju osnivanje jedne političke porodice.

– Politička obitelj koja je 1990. godine u Sarajevu započela kao pokret organiziranja i zaštite Hrvata danas je predvodnik našega naroda, ali i čelni zagovaratelj europskih i euroatlantskih procesa zajedničke domovine Bosne i Hercegovine, naveo je Čović.

Čović je istakao i kako je sve ove godine zadaća HDZ-a bila predstavljanje hrvatskog kao konstitutivnog naroda BiH i da će to i u budućnosti biti jedan od glavnih zadataka.

– Više od tri desetljeća kasnije, naše postojanje i djelovanje neizostavan su čimbenik suvremene povijesti Hrvata i povijesti Bosne i Hercegovine. Nakon brojnih iskušenja s kojima smo bili suočeni kao politička obitelj i kao narod, zajedništvo HDZ-a BiH postojano je i jača. Neizborna godina u kojoj se nalazimo prilika je za pozitivno usmjeravanje BiH. Zaštita jednakopravnosti i osiguravanje legitimnog predstavljanja hrvatskog kao konstitutivnog naroda zadaća je kojoj smo duboko predani.

Dodao je i kako je dijalog između konstitutivnih naroda osnova za napredak i razvoj BiH.

– U želji za ostvarenjem budućnosti koja štiti jednakopravnost konstitutivnih naroda ali koja ne diskriminira nikoga, snažno zagovaramo dijalog, prosperitet te naš europski i euroatlantski put. Samo kao takvi možemo snažno zakoračiti naprijed.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo