Nedjelja, 19 rujna, 2021

Dragan Čović: Zalagaću se da RTV Herceg Bosne dobije pomoć iz budžeta

Nemojte propustiti

– Ja osobno ću se zalagati u mjeri u kojoj je to pristojno i moguće da RTV Herceg Bosne dobije adekvatnu pomoć.

Posljednjih dana podigla se velika prašina o prijedlogu da se iz dobiti Regulatorne agencije za komunikacije 1,5 miliona KM dodijeli RTV Herceg Bosne. Navodno je ministar prometa i komunikacija Vojin Mitrović već predložio ovakvu odluku, a do konačne realizacije ostaje još samo da bude potvrđena na Viježu ministara BiH. Međutim, ako je suditi prema dosadašnjim reakcijama, teško da će jedna ovakva odluka biti i prihvaćena.

Naime, isti iznos pomoći je planiran i z BHRT i Federalnu TV.

Svoj komentar o finansiranju RTV Herceg Bosne dao je u izjavi za Oslobođenje i O kanal liderHDZ-a Dragan Čović.

– Što se tiče RTV Herceg Bosne, onako kako je ja doživljavam, pretpostavimo da neko može naći pravni okvir za nešto drugo, ona djeluje kao javna televizija u BiH. Vlasništvo je institucija u BiH, kao što imate još takvih kuća u BiH. Federalna TV, kako god da je organizirana, je mimo parlamentarnog nadzora u potpunosti, kroz nadzoni odbor, kroz menadžment. Imate BH televiziju, imate RTRS i jedan od mogućnosti da pomognemo javnom RTV sektoru je i to da pomognemo iz proračuna BiH, ako za to postoji prostor. Ja osobno ću se zalagati u mjeri u kojoj je to pristojno i moguće da RTV Herceg Bosne dobije adekvatnu pomoć. Koliko ćemo u tome uspjeti vidjećemo, izjavio je Čović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kako je jedna porodica napravila čudo usred Bosne: Njihov luksuzni dizajnerski namještaj postao je svjetski hit

Posebnost Artisan proizvoda, naglašavaju naši sugovornici, u ručnom je radu. Nakon što komad drveta izađe iz strojne obrade, sve...

Možda vas zanima i ovo