Petak, 29 rujna, 2023

Dragan Lukač: Angažovani svi resursi MUP-a

Autor:N.N.

Preporučeno

Lukač je podsjetio da istragom rukovodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa Policijskom upravom Prijedor.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Srpske, potvrdio je da su, nakon ubistva načelnika Sektora krim-policije PU Prijedor Radenka Bašića, angažovani svi raspolaživi resursi MUP-a, od Specijalne antiterorističke jedinice i Jedinice Žandarmerije do redovnih snaga, a sve u cilju pronalaska ubice.

Upravo se čita:  U BiH stižu obilne padavine i poplave! U jednom dijelu Evrope napadao veliki snijeg

Lukač je osudio brutalno ubistvo Bašića u prijedorskom naselju Pećani.

“Izgubili smo velikog profesionalca i velikog čovjeka. Ovaj napad je napad na cijelu Policiju Republike Srpske i učinićemo sve u svojoj moći da izvršilac ovog krivičnog djela bude pronađen”, poručio je Lukač, koji je u službenoj posjeti Izraelu.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izrazio je iskreno saučešće porodici Bašić. On je podsjetio da istragom rukovodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa Policijskom upravom Prijedor.

Upravo se čita:  Minimalna plata u FBiH 1000 KM? Sve su prilike da će tako biti

Lukač je pozvao građane na saradnju i u slučaju da raspolažu bilo kakvim korisnim informacijama u vezi sa ovim slučajem, da se obrate najbližoj policijskoj stanici ili pozovu 122.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo