Utorak, 18 siječnja, 2022

Dragan Lukač dao izjavu u Tužilaštvu BiH: Evo šta je kazao nakon saslušanja

Autor:Srna

Nemojte propustiti

– Pitanja su bila u vezi sa sjednicom Narodne skupštine i Vlade zbog prenosa nadležnosti – kazao je Lukač

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač dao je danas u Tužilaštvu BiH izjavu u svojstvu svjedoka, a u predmetu “Rušenje ustavnog poretka”, koji se tiče vraćanja nadležnosti sa državnog na entitetski nivo.

Saslušanje je trajalo sat vremena.

Lukač je kazao da je tužioca interesovalo postupanje Vlade u toku pripreme sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju prenesenih nadležnosti, kao i Vladin stav u pogledu odluka parlamenta i njihovog sprovođenja.

– Pitanja su bila u vezi sa sjednicom Narodne skupštine i Vlade zbog prenosa nadležnosti. Uglavnom je sve već poznato javnosti – rekao je Lukač za Srnu nakon jednosatnog ispitivanja u Tužilaštvu BiH.

Prethodno je danas i ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović ispitan u svojstvu svjedoka u Tužilaštvu BiH, te istakao da nije bilo pitanja o “rušenju ustavnog poretka BiH” nego da je tužioca uglavnom interesovalo postupanje Vlade u pogledu skupštinskih odluka o vraćanju prenesenih nadležnosti.

Podsjetimo, Narodna skupština Republike Srpske 10. decembra je na posebnoj sjednici o vraćanju prenesenih nadležnosti usvojila Deklaraciju o ustavnim principima i četiri informacije sa zaključcima o vraćanju nadležnosti sa državnog na entitetski nivo.

Tužilaštvo BiH je nakon toga otvorilo predmet protiv više lica zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo napad na ustavni poredak.

Više s weba

Izdvajamo

Zora Vidović danas na saslušanju u Tužilaštvu BiH

Poslanici NSRS su 10. decembra usvojili niz zaključaka u vezi sa prenosom nadležnosti sa države Bosne i Hercegovine na...

Možda vas zanima i ovo