Utorak, 18 siječnja, 2022

Dragan Lukač izdao naredbu, pa poslao poziv građanima manjeg bh. entiteta: Dođite u Banju Luku, da Dan Republike Srpske proslavite u miru i dostojanstveno

Nemojte propustiti

“Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument”, navodi se u saopćenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske povodom proslave 9. januara, neustavnog Dana Republike Srpske, preduzima pojačane mjere sigurnosti u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u predstojećem periodu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova pozivaju sve građane Republike Srpske da dođu u Banju Luku, kako navode, “da Dan Republike Srpske proslave u miru i dostojanstveno”.

“Građani koji budu željeli da prate svečani defile koji će biti održan u nedjelju, 9. januara 2022. godine u 12 sati u Banjoj Luci savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete. Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument”, navodi se u saopćenju.

U cilju preduzimanja sigurnosnih mjera i radnji povodom nastupajućih praznika, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izdao je naredbu o zabrani prijevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa 8. i 9. januara 2022. godine od ponoći do 24 sata idućeg dana..

Ministarstvo u sjedištu policijske uprave i policijske stanice za navedene dane neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

Iz ministarstva navode da u cilju sigurnosti učesnika povodom proslave “9. januara”, zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tona ukupne mase, osim teretnih vozila javnih i komunalnih službi i vozila koja će biti angažovana na aktivnostima povodom obilježavanja svečanosti i to 08.01.2022. godine u periodu od 16 do 21 sats i 09.01.2022. godine u periodu od 7 do 15 sati na svim ulicama na teritoriji grada Banja Luka, izuzev ulica na magistralnom putu M-I 108 Bulevar vojvode Stepe Stepanovića, Bulevar vojvode Petra Bojovića, Bulevar srpske vojske, Knjaza Miloša, Branka Popovića (istočni tranzit) i magistralnom putu M-I 101 Manjačkih ustanika, Omladinska, Krajiških brigada (zapadni tranzit).

Više s weba

Izdvajamo

DEFINITIVNO STIŽU SANKCIJE: Nijemci Dodika više ne žele vidjeti ni ‘nacrtanog’

– Ne može Dodik 15 godina rušiti državu i biti u korupciji, a onda se vratiti u Predsjedništvo bez...

Možda vas zanima i ovo