Subota, 10 lipnja, 2023

Dragan Lukač: Ne bojte se EUFOR-a!

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

On je naveo da EUFOR u Bosni i Hercegovini treba da bude s ciljem bezbjednosti i stabilizacijskih snaga, što jeste njihov mandat, te na taj način treba i da se ponašaju.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da građani nemaju razloga da budu zabrinuti zbog prisustva pripadnika EUFOR-a na ulicama Banjaluke niti da se osećaju ugroženima.

Upravo se čita:  Schmidt može smijeniti Dodika i zabraniti mu političko djelovanje

“Mislim da nema nikakvog osnova za bilo kakvu bojazan niti strah od rata. To u BiH neće, ne može i ne smije da se desi. Niko ne smije tome da doprinese”, kazao je Lukač za RTRS.

On je naveo da EUFOR u Bosni i Hercegovini treba da bude s ciljem bezbjednosti i stabilizacijskih snaga, što jeste njihov mandat, te na taj način treba i da se ponašaju.

Upravo se čita:  Šta piše u rezoluciji o Kosovu koju je Nenad Stevandić predložio poslanicima

Entitetski ministar je podsjetio da EUFOR, u okviru mandata u državi, ima mogućnost da budu prisutan, sa snagama za koje one procijene da su potrebne.

“EUFOR je u različitim oblicima poslije rata prisutan na našim ulicama. Nekada sa mnogo većom tehnikom, borbenim vozilima, helikopterima, danas sa nekim manjim džipovima. Oni u svom mandatu, koji vuku iz Dejtonskog sporazuma, imaju mogućnost da budu prisutni u BiH, i da procijenjuju sa kolikim snagama da budu tu”, zaključio je ministar unutrašnjih poslova RS.

Pročitajte još

Izdvajamo

Zločinac Dario Kordić, osuđen za ubistvo 116 Bošnjaka u Ahmićima: Vrijedilo je zatvora, sve bih ponovio

Snimak načinjen najvjerovatnije 5. augusta 2022. godine pokazuje da je ratni zločinac Dario Kordić daleko od pokajanja za svoja...

Možda vas zanima i ovo