Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Dragan Mektić nakon oslobađanja od optužbi: “Najveći uzrok krize u BiH je korumpirano Tužilaštvo. Sve treba resetovati…”

Nemojte propustiti

Nakon što su danas prvostepenom presudom Suda BiH oslobođeni optužbi za zloupotrebu položaja i ovlasti prilikom provođenja projekta prekogranične saradnje u oblasti vatrogastva, bivši ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić i Edin Garaplija obratili su se kratko medijima ispred Suda BiH.

Dragan Mektić je kazao da je imao potpuno povjerenje u Sud BiH te da je ovo za njega bila potpuno očekivana presuda, prenosi Oslobođenje.

Upravo se čita:  Načelnica bh. općine nakon što je 'zapalila' javnost snimkom u kupaćem kostimu: 'Kada ne sputavamo ženstvenost, žene mogu sve'

Podsjetio je na svoju izjavu prije početka postupka u kojoj je kazao da je ovo sve “politički montiran proces”.

– Bit ću malo sada i bezobrazan i vulgaran, montirano od propale glavne tužiteljice Gordane Tadić samo zato što sam se za vrijeme svog minstarskog mandata kritički odnosio prema radu Tužilaštva i rekao da su korumpirani, kriminalizovani i da su pod teškim političkim uticajem – kazao je Mektić.

Upravo se čita:  Da li je dodatno ograničenje brzine dobra ideja? Ministar Katica odgovorio na kritike o prijedlozima

Dodao je da su pod uticajem, prije svega, SNSD-a i HDZ-a koji, kako kaže, stoje iza ovog postupka koji traje već više od dvije godine.

Pogledajte izjavu Dragana Mektića u nastavku:

Pročitajte još

Izdvajamo

Ismet nakon udara groma u njegovom dvorištu: ‘Kao da me Tajson udario’

Igrom slučaja, zabilježio je udar groma. Pogodio je u suncobran u bašti, na oko metar i po od mjesta...

Možda vas zanima i ovo