Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Dragan Mektić oštro odbrusio na pozive o jedinstvu: Dodika treba otjerati i započeti novu politiku; Zašto da sada tonemo svi sa njim?

Nemojte propustiti

Jedan od rijetkih političara iz entiteta RS-a koji nije stao uz Milorada Dodika je bivši ministar sigurnosti BiH i član SDS-a Dragan Mektić.

Pismo viskog predstavnika za BiH Valentina Inzka koje je jučer uputio rukovodstvu Skupštine Republike Srpske i predsjednicima svih klubova u NSRS te dao tok od tri mjeseca da ponište povelje dodijeljene osuđenim za ratne zločine izazvalo je buru u tom bh. entitetu.

Jedan od rijetkih političara iz RS-a koji nije stao uz Dodika je bivši ministar sigurnosti BiH i član SDS-a Dragan Mektić. On je putem Twitera poslao jasnu poruku:

“Sad trebamo biti jedinstveni kad je Dodik otišao predaleko. Jedinstveni smo trebali biti kad su počinjali ovi pritisci. Ali tad nas Dodik nije je**vao ni za šta. Zašto da sada tonemo svi sa njim? Nega treba otjerati i započeti novu politiku.”

Oštro je odgovorio i Igoru Žuniću iz SNSD-a.

“Vi ste po zahtjevu OHR promijenili grb RS, zastavu, himnu itd. Sad skinite gaće i na*uzite se, Incko ga drži u ruci”, napisao je Mektić u drugom twettu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zašto njemački vojnici dolaze u BiH i zbog čega Milorad Dodik u RS-u kreira histeriju

Dolazak njemačkih vojnika, u bh. entitetu Republika Srpska koristi se za sijanje atmosfere straha i spinovanje kako sve to...

Možda vas zanima i ovo