Subota, 15 svibnja, 2021

Dragan Mektić otkrio pravu istinu o kontroli granice sa Srbijom!

Nemojte propustiti

Mektić je ocijenio da se radi “o lažnoj vijesti koja je konstruisana kako bi se diskreditovali on i Šarović i predstavili kao izdajnici RS”

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine (SDS) Dragan Mektić je demantovao da je vršio bilo kakav pritisak i navodno ultimativno tražio od direktora Granične policije BiH Zorana Galića da policija Federacije BiH, zajedno s Graničnom policijom BiH, na teritoriji RS kontroliše istočnu granicu BIH, sa Srbijom.

Mektić je za agenciju Beta kazao da je potpuno neistinita vijest banjalučke Alternatvne televizije (ATV) da je on, zajedno s predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem (SDA) i ministrom za spoljnu trgovinu i ekonomske odnose BiH (SDS) Mirkom Šarovićem, “ultimativno tražio” od direktora Galića da pripadnici Federalne policije budu na granici BiH sa Srbijom, na teritoriji RS.

“Nikakvog sastanka o tome nije bilo jučer u Sarajevu, kako je to objavila ATV. Ja jučer uopšte nisam bio u Sarajevu”, kazao je Mektić.

Podsjećanja radi, ATV je objavila da je na sastanku na kojem su navodno bili predstavnici Agencija za sprovođenje zakona na nivou BiH, kao i Zvizdić, Šarović i Mektić, “vršen žestok pritisak na Galića da počne primena Pravilnika koji je lično donio Mektić, a koji predviđa upućivanje predstavnika drugih policijskih agencija u BiH u odbranu istočne granice BiH, kao ispomoć Graničnoj policiji BiH”.

Mektić je ocijenio da se radi “o lažnoj vijesti koja je konstruisana kako bi se diskreditovali on i Šarović i predstavili kao izdajnici RS”, i najavio tužbu za klevetu protiv pomenute televizije.

“Cilj je da se Šarović i ja diskreditujemo, jer nisu uspeli da nas isteraju iz Savjeta ministara BiH. Mi nemamo ništa protiv da SDA, SNSD i HDZ BiH formiraju novi Savjet ministara, ali do tada mi ostajemo u toj instituciji”, istakao je Mektić.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović takođe je dematovao da je učestvovao na bilo kakvom sastanku o policiji i kontroli granice.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tuga u BiH: Danas dženaza 13-godišnjem dječaku Elvedinu

Dženaza namaz 13-godišnjem Elvedinu će se obaviti danas na groblju u Zastinju. Preminuo je trinaestogodišnji dječak Elvedin Omeragić iz Zastinja,...

Možda vas zanima i ovo