Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Dragan Mektić priznao, pa predložio: “Zastupnici nisu radili ništa, treba svima obustaviti isplatu plate”

Nemojte propustiti

Mektić je rekao da se ovaj saziv Parlamenta nije ozbiljno sastao još od konstituirajuće sjednice pred kraj 2018. ili početkom 2019. godine.

Dragan Mektić zastupnik (SDS) u Parlamentu BiH kazao je da će na sljedećoj sjednici podnijeti pismeni zahtjev da se njemu i njegovim kolegama zastupnicima obustavi isplata plata jer u proteklom periodu nisu uradili ništa.

“Mislim da neću dobiti dovoljan broj ruku, vladajuća koalicija opstaje i ima interes da tu vlast drži samo zbog privatnih interesa, pojedinaca i pojedinih grupa”, kazao je Mektić za N1.

Kako je rekao, 18 godina je u različitim institucijama BiH i ima poruku za narod BiH:

“Dragi moj narode, o vama ne misli niko. U to sam se uvjerio. Sve su to privatni interesi i interesi lobija”.

Mektić je rekao da se ovaj saziv Parlamenta nije ozbiljno sastao još od konstituirajuće sjednice pred kraj 2018. ili početkom 2019. godine.

“Ne radimo ništa, preljavamo iz šupljeg u prazno, mlatimo praznu slamu. Ja sam govorio, ‘gospodo, ovo nema smisla. Ovo su sjednice zakazane samo forme radi. Nemamo nijedne ozbiljne tačke, samo uticaj vlage na kredenac. Sjednice sam napuštao, neću da učestvujem u neradu”, rekao je Mektić.

“Treba da nas bude sramota. Ne znam koga bih apelovao, kako bih pokrenuo inicijativu da vratimo pare, da nam se plate ne isplaćuju i usmjere u humanitarne svrhe dok ne dođemo u situaciju da počnemo ozbiljno da radimo i rješavamo egzistencijalna pitanja građana”, poručio je Mektić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo