Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Dragan Stevanović “razmontirao” neistine Sanje Vlaisavljević: Pozivam te u goste, biće svega i sve kupljeno u Sarajevu

Nemojte propustiti

– Pozivam te u goste, provodaću te po više restorana u Sarajevu u kojima se do mile volje možeš najesti svinjetine i napiti alkohola – poručio je Stevanović

Sanja Vlaisavljević, u ekstatičnom dodvoravanju mrziteljima i rušiteljima BiH, zavapila je u prilogu RTRS-a kako su iz Sarajeva protjerani Djed Mraz, svinjetina i ukrasna rasvjeta, pri tome je dodala kako u priču o multietničkom Sarajevu vjeruju još samo stanovnici “Republike Sarajevo”. U samo jednoj rečenici Vlaisavljević je uspjela izreći tri neistine, a da se nije ni zacrvenila.

Na platou Skenderije, u kojeg je gledala dok je davala izjavu za huškački prilog RTRS-a, Vlaisavljević je mogla vidjeti i Djeda Mraza i njegove sanke i irvase i još puno toga. Vidjeli bi i gledaoci da je snimatelj samo okrenuo kameru za 180 stepeni. Međutim, to se “novinarki” Branka Kusmuk, koja je sve to također mogla vidjeti, očigledno nije uklapalo u koncepciju priloga.

Novogodišnju rasvjetu i Vlaisavljević i Kusmuk mogle su vidjeti samo da su prošetale kojih stotinjak metara, do glavnih gradskih ulica Maršala Tita i Ferhadije, a svinjetinu su mogle kupiti u svakoj iole većoj prodavnici u gradu. Ali, vjerovatno, obje to već znaju.

Upravo ove laži koje je izrekla Vlaisavljević, bile su povod za reagovanje uglednog sarajevskog doktora Dragana Stevanovića.

– Sanja Vlaisavljević rođ.Hasanbegović

Pozivam te u goste, provodaću te po više restorana u Sarajevu u kojima se do mile volje možeš najesti svinjetine i napiti alkohola.

Ako ti nije dovoljno evo zovem te za Novu godinu u svoj dom, u prisustvu mojih prijatelja Bošnjaka i Hrvata imaćeš na stolu što Ti duša poželi i čvarake i prave domaće slanine, sve kupljeno u sred Sarajeva kojeg očito ne poznaješ u dušu.

Bujrum, poručio je Stevanović.

Više s weba

Izdvajamo

CIK će opet od Ministarstva finansija BiH tražiti novac za izbore

Centralna izborna komisija BiH ovim putem želi informirati javnost u Bosni i Hercegovini da Ministarstvo finansija i trezora BiH...

Možda vas zanima i ovo