Srijeda, 16 lipnja, 2021

Dragan Stojković Bosanac: Svako svoga podržava, pa tako i ja Ibru Bublina

Nemojte propustiti

Dragana Stojkovića Bosanca, uspješnog kompozitora, producenta i harmonikaša, domaća i regionalna publika i u ovoj sezoni gleda u žiriju muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”.

Prije nekoliko dana, za pobjednika prošle sezone, Sarajliju Ibru Bublina završio je pjesmu “Samo ljubav njena”, čija se premijera uskoro očekuje.

Narodnjačka pjesma

Kako nam je Bosanac kazao, pjesma je narodnjačka, a cilj mu je da Bublina predstavi u najjačem pjevačkom izdanju.

– Numera govori o sokaku, njenim očima plavim, a refren o tome kako on boluje od sevdaha. Povezali smo novu produkciju s onim tradicionalnim, odakle obojica potječemo, te smo na ovaj način htjeli da podržimo jedan drugog, zapravo, kako kažu, svako svoga – iskren je Stojković.

Premijeru pjesme najavljuje za nedjelju.

– Već od sljedećeg ponedjeljka Ibrini fanovi moći će slušati pjesmu putem YouTube kanala. Tekst je radio Dragan Radonjić, kompoziciju i aranžman ja, a moj koproducent i programer je Vladen Stojković -pojašnjava Bosanac.

Nova sezona “Zvezda Granda” uveliko je počela, a Stojković i dalje slovi za jednog od najstrožijih članova žirija.

– Ima dobrih takmičara iz Bosne i Hercegovine, ali mi se nekako čini da su prošle i pretprošle godine bili kvalitetniji. Možda je razlog i to što ne mogu stići navježbati, jer se emisije ubrzano snimaju. Ima onih koji nisu došli do superfinala u prethodnim sezonama pa su se ponovo prijavili. Takmičari iz BiH, Makedonije i Srbije su kvalitetni, ali ako ću iskreno govoriti, u ovoj konstelaciji, do sada su najbolji Makedonaci, iako vjerujem da Bosancima malo ko može da parira. Ipak, najbolji će pobijediti – govori Stojković.

Velika dilema

U više od deset sezona “Zvezda Granda”, osim Milice Todorović, uvijek su muškarci pobjeđivali.

– To je veoma velika dilema da li se publici, zaista, sviđa kako muškarci pjevaju pa ih biraju za pobjednika. Dopadljivost pjevanja presudna je kod ljudi koji glasaju pa smo nešto razgovarali o tome da se uključi i žiri – kaže Stojković.

Ističe kako, naravno, i pripadnice ljepšeg spola kavalitetno pjevaju, ali kada se podigne zid koji ih okružuje na sceni “Zvezda Granda”, one su nešto bojažljivije.

– Da li je to slušanje samog sebe ili ambijent, ne znam, ali je tako – zaključuje Stojković.

Kafa uz “Avaz”
Kako to, inače, bude kada pozovemo Bosanca u Beograd, jutarnju kafu pije prateći vijesti na portalu “Dnevnog avaza”.

– Vijesti na portalu su tačne i ekspresne i upravo zbog toga svako jutro počinjem uz vaše aktuelnosti – kaže Stojković.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beograđani o gestu Vlade KS: I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim Bosnu

Ne treba mi vaučer. I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim...

Možda vas zanima i ovo