Utorak, 30 studenoga, 2021

Drago Kalabić, bivši potpredsjednik SNSD-a: Milorade, tvoji kažu da si prolupao, priča ti je za nesretnike uz litru brlje

Nemojte propustiti

– Ti znaš da je tvoja priča šuplja i prazna i namijenjena onim nesretnicima pod šatorom uz litru jesenje brlje. A posljedice tvoje politike mogu biti pogubne za sve nas. O tome neki drugi put – piše Kalabić

Drago Kalabić, bivši potpredsjednik SNSD-a i bivši zastupnik u Zastupničkom domu Bosne i Hercegovine, komentirao je posljednje istupe i najave Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, a u vezi sa protjerivanjem državnih instituacija i formiranjem vlastitih u entitetu RS.

– Miloradu, da se ne zaboravi… – piše Kalabić, pa nastavlja:

– Kada ste Milorade, ti, Ivanić i Kalinić odlučili da predate Vojsku RS-a (VRS) na nivo BiH, ja sam bio protiv. Sjećaš sa da sam i tebe molio da budeš protiv. Ti si rekao da moraš i da imaš pritisak. Pitao sam te kakav, nikada nisi objasnio. Ja moram priznati da sam glasao po savjesti i da ni tada ni poslije nisam imao nikakav problem, pritisak ili nešto slično. Trebalo mi je dugo vremena da shvatim da je taj pritisak ustvari trgovina i što si više ustupaka pravio, više si napredovao.

Ovo ti pišem zbog budalaština koje promovišeš ovih dana oko vojske i odbrane. Vidiš, Milorade, ti si sa bratijom predao VRS bez i jednog metka, bez ijednog ustupka i bilo kakvog benefita za RS. I sada ti nas ubjeđuješ, Milorade, da će isto tako Bošnjaci, a i Hrvati, tebi to ponovo predati bez metka, bez borbe, bez teške muke. Neće Milorade. I ja i ti to dobro znamo.

Ti znaš da je tvoja priča šuplja i prazna i namijenjena onim nesretnicima pod šatorom uz litru jesenje brlje. A posljedice tvoje politike mogu biti pogubne za sve nas. O tome neki drugi put.

Još samo da ti kažem, da ovi nesretnici što stoje iza tebe kao da im je neko umro, Željka, Radmanović, Radovan, Majkić, svašta pričaju po Banjoj Luci. Kod tebe šute, a ovamo pričaju da si prolupo, da si izgubljen i da je gotovo. Ti znaš kako ja to znam…. Nije dobro, Milorade…. – napisao je Kalabić.

Podsjetimo, Kalabić je bio član Glavnog odbora i član Predsjedništva SNSD-a, isključen je iz svih organa i članstva u ovoj stranci 2018. godine.

Kalabić je isključen zbog kršenja Statuta, odstupanja od politike i programa stranke, te rušenja ugleda SNSD-a, kako je tada saopćeno.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo