Utorak, 27 srpnja, 2021

Drakonske kazne u Austriji: Ukoliko planirate na put, obratite pažnju na ovo

Nemojte propustiti

Novi set mjera predviđa da će vozači automobila koji voze za 30 i više km/h brže nego je dozvoljeno morati platiti umjesto dosadašnjih 70 eura kaznu od 150 eura.

Saobraćajni prekršaji poput prevelike brzine, vožnje pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa i upotreba mobitela u vožnji smatraju se glavnim “ubicama” na austrijskim cestama, pokazale su statistike.

Austrija je zbog podizanja razine sigurnosti i unapređenja prometne kulture na austrijskim cestama uvela novi paket mjera kojim se predviđaju znatno strožije kazne za saobraćajne prekršaje, piše Večernji list.

Prekršaji poput prevelike brzine, vožnje pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa i upotreba mobitela u vožnji smatraju se glavnim ‘ubicama’ na austrijskim cestama, kažu statistike.

Za “divljanje” tj, prebrzu vožnju automobilom predviđena je novčana kazna i do 5.000 eura.

Novi set mjera predviđa da će vozači automobila koji voze za 30 i više km/h brže nego je dozvoljeno morati platiti umjesto dosadašnjih 70 eura kaznu od 150 eura.

Kazna za vožnju preko 40 km/h od dozvoljene brzine u naseljenom području, te preko 50 km/h izvan naseljenog područja povećala se sa 150 na 300 eura.

Najviša kazna u ovoj prekršajnoj kategoriji “skočila” je s 2.180 na 5.000 eura.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedna “šuplja priča”: Milorad Dodik mora glasati u Predsjedništvu ako ne želi biti preglasan

Važno je napomenuti da Dodik nikada nije propuštao dolazak na sjednice Predsjedništva BiH upravo zbog bojazni da bi neke...

Možda vas zanima i ovo