Utorak, 22 lipnja, 2021

Drama mlade porodice: “Trudna sam, suprug je zbog pandemije koronavirusa dobio otkaz, moramo iz stana…”

Nemojte propustiti

– Dobio je danas otkaz iako je rekao da je sretan u toj firmi i da bi pristao na drugo radno mjesto i manju plaću. Pogotovo zato što očekuje bebu i jer je podstanar.

Mlada zagrebačka porodica usred pamedije ostala je bez doma jer je suprug dobio iznendani otkaz koji je direktna posljedica pandemije koronavirusom. Srećom, neće na ulicu, ali nemaju ni dobre uvjete za život.

Prave posljedice koronavirusa osjetit ćemo tek u mjesecima koji slijede, a za neke je crna stvarnost već stigla. Mlada porodica iz Zagreba ostala je bez doma zbog koronavirusa. Naime, porodica koju čine trudna supruga i suprug mora izaći iz stana u kojem su podstanari jer je suprug dobio iznenadni otkaz zbog situacije s koronavirusom.

On je bio vozač za kompaniju koja posluje na području Italije. Dobio je danas otkaz iako je rekao da je sretan u toj firmi i da bi pristao na drugo radno mjesto i manju plaću. Pogotovo zato što očekuje bebu i jer je podstanar. Ali firma je zaštićenija od njega i rekli su mu da je davanje vanrednih otkaza njihovo pravo.

Mlada porodica, srećom, neće na cestu, ali ne idu u dobre uvjete.

“Vraćamo se u sobičak kod njegovih roditelja, nemamo privatnosti, nemamo uvjeta za bebu, ali nemamo ni izbora. Žalosno je to. Niko nas ne štiti”, zaključuje mlada žena.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo