Četvrtak, 25 travnja, 2024

Drama mladog bh. pjevača: Adis Škaljo u Beogradu doživio infarkt

Autor:Faktor.ba

Preporučeno

– Zahvalan sam kompletnom medicinskom osoblju i doktorima Univerzitetskog kliničko centra Srbije na velikoj profesionalnosti. Oni su mi svi zajedno spasili život. 

Adis Škaljo posljednje dvije sedmice pamtit će do kraja života.

Bosanskohercegovački pjevač 10. februara, neposredno pred nastup u Beogradu, imao je srčani udar, ali na njegovu sreću, brzom intervencijom doktora spašen mu je život.

U razgovoru za Faktor Škaljo je ispričao svoju životnu dramu.

– Moj novi rođendan definitivno je 10. februar. Taj dan sam sa bendom trebao imati nastup u restoranu Cantina de Frida u Beogradu, ali.. Ja sam čovjek koji nikada nije mario za govor svog tijela. U petak me počelo gušiti u grudima, nisam mogao ni hodati i nazvao sam prijatelja Mišu iz Beograda i on me je odvezao u urgentni centar. Kada su mi uradili EKG konstatovali su da sam imao infarkt i onda sam bio u intenzivnoj njezi. Doktor Milorad Živković me operisao i ugradili su mi stent. U suštini, imao sam jako puno sreće i brzom intervencijom izvukao sam živu glavu. Hvala Bogu sve je ispalo kako treba. Zahvalan sam kompletnom medicinskom osoblju i doktorima Univerzitetskog kliničko centra Srbije na velikoj profesionalnosti. Oni su mi svi zajedno spasili život. Posebno bih istakao doktoricu Rajić. Hvala na svemu što je za mene u ovim teškim danima uradila i Biljani Frlog – kaže za Faktor Adis Škaljo.

Upravo se čita:  Lepa Brena održala i drugi koncert u Zetri
Škaljo i supruga Amra

Kako dodaje, već sada se osjeća bolje, a najteže mu pada mirovanje.

– Imam problem jer sam po prirodi hiperaktivna osoba i nisam navikao da mirujem. Navikao sam na brz tempo života, ali zdravlje je najbitnije i sada moram dići ručnu i poslušati savjete doktora. Sada kada moram podići flašu vode, moram zvati suprugu Amru. Meni je sve to peglanje, ali nema mi druge. Preporuka je da 90 dana bude bez pjevačkih i drugih aktivnosti. Ipak, nadam se da ću već od 1. aprila imati prvu svirku. Sve je mnogo lakše uz rodbinu i prijatelje. Moram priznati da mi telefon nije prestao da zvoni i da nisam znao da imam toliko prijatelja. Kako kažu, u nevolji se poznaju junaci. Hvala im svima. Oni su mi veliki vjetar u leđa – nastavlja Adis.

Upravo se čita:  Puna sarajevska Zetra sa Brenom u glas pjevala "Jugoslovenku"

Da jedna nesreća ne dolazi sama, uvjerio se prije nekoliko dana, kada mu je u sarajevskom naselju Dolac Malta ukradena skupocjena muzička oprema.

– Nakon infarkta i operacije nisam se smio sekirati, ali naravno da nije čovjeku jednostavno. To je bio novi udarac za mene i bend, jer je riječ o jako skupoj i rijetkoj opremi koja vrijedi između 30.000 – 40.000 KM. Policija radi svoj posao i već imamo određene informacije. Steže se obruč oko lopova. Žao mi je što ne mogu da učestvujem u istrazi, jer volim detektivske radnje. Nadam se da će oprema biti nađena i da će počinioci odgovarati – kaže Škaljo i ističe veliku podršku supruge Amre.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine će, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova, Ministarstvom komunikacija i transporta...

Još vijesti za vas