Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Drama na Jadranu: Zbog ležaljke pretukao gosta iz Njemačke koji kod njegove porodice ljetuje 30 godina

Nemojte propustiti

Muškarac je prvo na plaži verbalno izvrijeđao njemačkog turistu, a ovaj je, ne želeći ulaziti u daljnji sukob, otišao i sjeo na terasu porodičnog restorana svojih domaćina kako bi se smirio.

Sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio je jednomjesečno “hlađenje” na splitskim Bilicama 33-godišnjaku iz Duća koji je u ponedjeljak oko 17 sati u Dućama na terasi jednog restorana fizički nasrnuo na 61-godišnje gosta, državljanina Njemačke, i izudarao ga šakama po glavi i tijelu i to toliko jako da mu je slomio nos nanijevši mu tešku tjelesnu povredu.

Istražni zatvor je 33-godišnjaku određen zbog opasnosti od ponavljanja djela posebno, a u cijeloj je priči zanimljivo da pretučeni Nijemac sa suprugom već gotovo 30 godina ljetuje u Dućama kod porodice uhapšenog napadača te da su postali gotovo pa kućni prijatelji. Uhapšeni muškarac ima, doznaje Slobodna Dalmacija, određenih psihičkih problema te po riječima članova njegove porodice ne radi ništa osim što konzumira alkohol i ide u kladionicu.

Povod brutalnom napadu bilo je to što je on smatrao da gost njegove porodice 22 dana koristi ležaljke na plaži koje oni iznajmljuju i da mu duguje 90 eura za to, a da želi platiti kao da ih je koristio samo šest dana.

Muškarac je prvo na plaži verbalno izvrijeđao njemačkog turistu, a ovaj je, ne želeći ulaziti u daljnji sukob, otišao i sjeo na terasu porodičnog restorana svojih domaćina kako bi se smirio.

Tamo ga je zatekla i majka napadača koja je policiji ispričala da je vidjela njihovog dugogodišnjeg gosta i kućnog prijatelja kako plače i kad ga je upitala što je bilo da joj je rekao da ga je njen sin napao zbog najma ležaljki. Žena ga je počela tješiti, a onda je u jednom trenutku vidjela svog sina kako dolazi na terasu i prilazi njihovom gostu te ga bez ikakvog razloga i povoda počinje udarati šakama. Ostala je u potpunom šoku od nasilnog prizora te je uspjela nazvati Hitnu pomoć i policiju.

Od siline udaraca nesretni je 61-godišnjak pao na pod i ostao bez svijesti, a kad je došao k sebi vidio je napadačevog oca kako mu stavlja led na lice i pokušava ga posjesti. Nakon napada je 33-godišnjak pobjegao i zaključao se u sobu dok po njega nije došla policija.

Načinom na koji je djelo počinjeno osumnjičenik je pokazao iznimnu odlučnost, upornost i ustrajnost, a posljedica nije bila samo teška tjelesna povreda gosta već i sramota nanesena kako vlastitoj porodici tako i cjelokupnom hrvatskom turizmu – stoji, uz ostalo, u odluci suca istrage splitskog suda.
Protiv muškarca se na splitskom Općinskom sudu još od 2014. godine po optužnici ODO-a vodi postupak zbog kaznenog djela tjelesne ozljede i prijetnje.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Počela berba maline, otkupna cijena povoljna pa i dnevnice visoke

"Zadovoljan sam najavljenom otkupnom cijenom od osam konvertibilnih maraka mada će vjerovatno biti i viša", kaže malinar iz Rudog. U...

Možda vas zanima i ovo