Srijeda, 21 travnja, 2021

Drama na sjednici: Draška Stanivukovića ovakvog još niste vidjeli; Kida kravatu, viče da nije gradonačelnik…

Autor:Redakcija

Nemojte propustiti

Burna dešavanja na današnjoj sjednici Gradske skupštine Banjaluke dok je tekla rasprava o budžetu za 2021. godinu. Prijedlozi amandmana vladajuće koalicije, tvrdi gradonačelnik Draško Stanivuković, nisu dostavljeni na vrijeme.

Ističe da je nedopustivo da se jednom uudruženju penzionera da 200.000 KM mimo javnog poziva, a u gradu postoji više druženja. A, rezanje sredstava za održavanje puteva, zelenih površina i rasvjete, dovest će do kolapsa, upozorava Stanivuković.

-Svako pitanje odbornika oko asfalta, puta, trotoara i bilo čega što ima veze sa asfalturanjem i košenjem moraćemo raditi zajedno. Kosilice u ruke, uzmemo lopate, kolica, tačke i moraćemo zajedno da sređujemo naš grad i to i odbornici koji su izglasali. To će biti moj prijedlog na budže ili ovce sa Manjače ko ima da pustimo po parku Mladen Stojanović, izjavio je za skupštinskom govornicom najmlađi gradonačelnik u istoriji Banjaluke.

Ustanite svi iz Gradske uprave, nemojte to da radite, kakva ste to gospoda u odjelima i kravatama, kazao je Stanivuković kidajući kravatu, a zatim je dodao da nije gradonačelnik i da ne mora biti gradonačelnik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Inicijativa Denisa Bećirovića: Hoće li općine zabraniti glorificiranje Ante Pavelića i Draže Mihailovića?

Bećirović u inicijativi, piše Klix.ba, poziva da se to uradi u interesu izgradnje mira, tolerancije, povjerenja, međusobnog poštivanja i...

Možda vas zanima i ovo