Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Drama nakon utakmice u Atini: Huligani s palicama opkolili hotel u kojem su bili bh. navijači

Nemojte propustiti

Kako javlja “Avaz”, riječ je o atinskom kvartu koji je deset minuta hoda od strogog centra grada, u koji policija nikako ne zalazi. Na kraju se sve dobro završilo, jer je neko od huligana uzviknuo da dolazi policija.

Grčki huligani sinoć oko 00:30 sati s palicama i pištoljima su opkolili hotel u kojem su bili navijači nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, javlja reporter “Avaza” iz Atine.

Teži incident, nasreću, izbjegnut je.

– Četvorica su nam prišla u hotelskoj bašti, a njih još dvadesetak je čekalo ispred. Tražili su da zavrnemo majice i da vide imamo li tetovirane svastike – rekao je jedan od navijača, čije je ime poznato redakciji.

Kako saznajemo radi se o navijačima Aeka koji mrze naciste.

– Sreća je da smo bili prisebni, a i oni su vidjeli da smo normalni, tako da tokom razgovora s njihovim vođom nije došlo do težeg incidenta. Na kraju je taj vođa, koji ima između 40 i 50 godina, pozvao huligane da odu, nakon što su nam uzeli zastave, šalove i ostale rekvizite – rekao je navijač.

Inače, riječ je o atinskom kvartu koji je deset minuta hoda od strogog centra grada, u koji policija nikako ne zalazi. Na kraju se sve dobro završilo, jer je neko od huligana uzviknuo da dolazi policija.

Podsjetimo, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na Olimpijskom stadionu “Spiridon Luis” u Atini od Grčke rezultatom 2:1 u susretu 8. kola kvalifikacija grupe J za Evropsko prvenstvo 2020.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo