Četvrtak, 25 travnja, 2024

Drama pred stanom u Hadžićima: Tražio bivšu partnericu, pa joj pretukao sina

Preporučeno

Napad se desio u srijedu, 15. marta, oko 19 sati 

Prava drama odvijala se u Hadžićima, kojom prilikom je 29-godišnji A. B. teško povrijeđen. Kako je ispričao otac povrijeđenog mladića Muhamed B., njegovog sina je bez ikakvog razloga napao A. B. iz Hadžića, prenosi avaz.

– Moja supruga i ja smo razvedeni. Živimo u blizini, ali smo ostali u dobrim odnosima. Ona je s tim A.B. koji mi je napao dijete bila u vezi, ali je prije tri mjeseca s njim prekinula. On, valjda, nije prihvatio da ga je ostavila i da ne želi više biti s njim – kazao je otac.

Napad se desio u srijedu, 15. marta, oko 19 sati ispred stana u kojem živi Muhamedova bivša supruga.

Upravo se čita:  Mogućnost davanja plaće "na ruke" zbog nekoliko pojedinaca u RS-u doprinijet će bujanju sive ekonomije

– Došao je pred vrata stana bivše supruge, ali je nije našao. Dijete je otišlo da kupi hljeb. Kada se vraćao, A.B. ga je zaustavio i pitao ga gdje mu je mama, a dijete je odgovorilo da ne zna. Moj sin je u rukama držao hljeb i mobitel, a on ga je sleđa napao i polomio mu nos – ispričao je Muhamed.

Njegov sin je prevezen u KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje su mu utvrđene teške tjelesne povrede.

– On je i ranije napadao, dolazio supruzi pred vrata i prijetio. O tome imaju službene zabilješke. Živim 200 metara od supruge. On je ponovo došao supruzi na vrata i lupao, ona je zvala mene, ali, dok sam ja došao, on je uspio pobjeći. Zaista ne znam šta više ta policija radi, dižu ruke od toga. Taj A.B. kaže da je policija njegova. Najteže mi je što mi dijete napada – navodi Muhamed i dodaje da je njegov sin inače mirna osoba te da nema ni kazne za prekršaj u saobraćaju.

Upravo se čita:  SIPA u Mostaru uhapsila Harisa Behrama, vlasnika kompanije Gold Product

Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno je da je ovaj događaj prijavljen policiji.

– 15. marta 2023. godine u 19.05 sati PS Hadžići obratio se A. B. iz Hadžića, prijavivši da je fizički napadnut od njemu poznate osobe A. B. Na teren su upućeni policijski službenici, koji su u ulici 27. juli zatekli povrijeđenog A. B., kojem su ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć pružili prvu pomoć i transportirali u KCUS, gdje su mu konstatirane teške tjelesne povrede.

Upravo se čita:  Sutra dženaza Midhatu Dedoviću koji je nestao u novembru prošle godine

Obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 172. stav 1. KZFBiH teška tjelesna povreda izvrši uviđaj te da se sasluša oštećeni i ispita osoba za koju postoji osnov sumnje da je učinilac predmetnog krivičnog djela. Policijski službenici, pod nadzorom tužioca, nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog krivičnog djela – navodi se u odgovoru iz MUP-a KS.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Aktuelni saziv Vlade FBiH proslavlja prvi rođendan: Nikšić i Isak s osmijehom rezali tortu

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas obilježava godinu dana rada aktuelnog saziva. Tim povodom je održana i sjednica Vlade,...

Još vijesti za vas