Četvrtak, 25 travnja, 2024

Drama u Austriji: Bosanac pod utjecajem narkotika prijetio djevojci pa napao policajce

Preporučeno

Tokom pretresa u pritvoru, kod njega je pronađeno dva grama supstance koja podsjeća na kanabis, te nekoliko tableta.

Austrijska policija uhapsila je 31-godišnjeg državljanina BiH zbog prijetnji svojoj djevojci, a zatim i napada na policajce tokom privođenja.

Kako prenosi Meinbezirk.at, policija je prekjučer u popodnevnim satima primila dojavu da u jednom salzburškom supermarketu mladić napao djevojku, uz prijetnje da će je udariti.

Upravo se čita:  Bosanac u Austriji osuđen na šest mjeseci jer je prijetio službenici parkinga “šamaranjem” nakon što mu je pisala kaznu

Kako su svjedoci ispričali, njih dvoje su, po svemu sudeći, u vezi, ali je došlo do burne rasprave i on je zgrabio djevojku, inače državljanku Njemačke, za vrat, prijeteći joj da će je udariti u glavu. Svjedoci iz supermarketa su ispričali da je navodno rekao: “Stani, brojaću do tri, ako ne staneš, udarit ću te!”

Iako su iz supermarketa odmah pozvali policiju, on je već izašao i policija ga je presrela na Mirabelplacu. Pokušao je da im pobjegne, a kada su mu se približili, jednog policajca je udario u grudi, odgurujući ga od sebe. Ipak, policija je uspjela da ga savlada i on je sproveden u pritvor.

Upravo se čita:  U Švicarskoj uhapšena tri pjevača koji su došli kao turisti a nastupali bez radne vize!

Tokom pretresa u pritvoru, kod njega je pronađeno dva grama supstance koja podsjeća na kanabis, te nekoliko tableta. Brzim testom utvrđeno je da je pozitivan na narkotike i to na nekoliko supstanci. Policija ga je prijavila za napad na službenu osobu, ali i za nelegalno posjedovanje narkotika.

Inače, austrijski mediji prenose da je uhapšeni od ranije poznat policiji, te da ima nekoliko zabrana koje su još uvijek na snazi.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stiže nam “gost” iz Afrike: BHmeteo objavio prognozu za prva tri dana maja

Za prvomajske praznike očekuje nas djelimično sunčano i nestabilno vrijeme. Zbog ciklonalne aktivnosti u zapadnom Sredozemlju i pritjecanjem vlažnog zraka...

Još vijesti za vas