Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Drama u autobusu: Državljanin BiH galamio i lupao pa nasrnuo na vozača tokom vožnje

Nemojte propustiti

Hrvatska policija je saopštila je državljanin BiH narušavao javni red i mir tako što je u vožnji prišao i ometao šezdesetčetvorogodišnjeg vozača autobusa.

Tridesetpetogodišnji državljanin BiH uhapšen je juče nakon što je napao vozača autobusa tokom vožnje na auto-putu A3 kod Starog Petrovog Sela u Hrvatskoj, saopštila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Do incidenta je došlo juče oko 23.30 u autobusu bh. tablica.

Policija je saopštila je državljanin BiH narušavao javni red i mir tako što je u vožnji prišao i ometao šezdesetčetvorogodišnjeg vozača autobusa.

Pored toga, kako navode iz policije, on je vikao i galamio da vozač zaustavi autobus pri čemu je rukama udarao u srednji dio upravljačke konzole, u radio prijemnik i suvozačevo sjedalo.

“Osim što je vikao i galamio na vozača, čak ga je i uhvatio za rame, nakon čega su ga u daljem narušavanju spriječili drugi vozač autobusa i dvadesetsedmogodišnji putnik koji su tridesetpetogodišnjaka zadržali do dolaska policijskih službenika”, stoji u policijskom saopštenju.

Policijski službenici su uhapslili muškarca koji je izazvao incident.

Potom su ga zbog rastrojenosti prevezli u Opštu bolnicu Slavonski Brod, gdje je i zadržan.

 

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK prvi put na Općim izborima uvodi supervizore: Reagirat će odmah u slučaju drastičnog kršenja zakona

Neće se miješati u rad općinskih izbornih komisija, osim u slučaju drastičnog kršenja zakona kada će odmah reagirati, te...

Možda vas zanima i ovo