Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Drama u Banjoj Luci: Policija uhapsila Vuliće

Nemojte propustiti

Željko Vulić jutros je svojim tijelom zaustavio građevinske radove ispred svog posjeda koji se nalazi u blizini gradilišta Grand trade u Banjoj Luci, nakon čega ga je policija uhapsila.

Vulić je od jutros svojim tijelom pokušavao zaustaviti građevinske radove ispred svog posjeda koji se nalazi u blizini gradilišta Grand trade u Banjoj Luci.

Posjed Vulića od ranih jutarnjih sati bio je okružen jakim snagama policije, a oko 8:30 sati došao je i interventni vod policije, koji je intervenisao nakon što je Vulić ušao u strari automobil i krenuo prema bageru u namjeri da zaustavi radove na svom posjedu.

U općem metežu koji je nastao jedan pripadnik interventnog voda je povrijeđen.

Pripadnici interventnog voda prethodno su razbili staklo na automobilu u kojem je bio Vulić i na silu ga izvukli vani, a njegov sin Slobodan, koji je pokušavao odbraniti oca je zatim, također uz upotrebu sile, uhapšen.

Foto: Istinito.com
Foto: Istinito.com

Njih dvojicu policija je odvezla maricom u CJB Banja Luka, a nakon toga mašine su ipak počele prekopavati drugi prilazini put Vulića, koji oni ne žele.

Sve što se dešavalo ispred dvorišta Vulića izazvalo je opće ogorčenje grupe građana koji su glasno izražavali negodovanje zbog nasilja nad ovom porodicom.

Na mjestu događaja još sve liči na opsadno stanje. Dvorište Vulića i jedan dio ulice su označeni policijskom trakom, dok se novinarima ne dozvoljava da uzmu izjave od porodice Vulić.

Željko Vulić i njegov brat Branko Vulić pozvani su jučer na informativni razgovor u Centar javne bezbjednosti Banja Luka, na kojem im je rečeno da je Administrativna služba Grada Banja Luka zatražila da policija osigurava radove oko posjeda porodice Vulić, koje oni ne dozvoljavaju.

Vulići se mjesecima bore za pristupni put do njihove kuće koji želi srušiti Grand trade, a mašine su jutros upućene s namjerom da im se osigura privremeni prilaz s druge strane ulice, što oni ne žele.

Prolaz s druge strane nude im Grad i nadležni organi RS-a, ali Vulići ne žele da im se oduzme prvobitni prilaz porodičnoj kući.

Banjalučka policija potvrdila je da je na zahtjev dva gradska odjeljenja danas “pružala asistenciju” u ulici Svetozara Markovića, gdje se nalazi dvorište Željeka Vulića, koji je danas uhapšen.

Time su demantirane tvrdnje gradonačelnika Banje Luke Slobodana Gavranovića da Grad “nije tražio intervenciju policije na imanju Vulića”.

Iz CJB Banja Luka su u saopćenju naveli da njihovi pripadnici pružaju asistenciju Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Grada Banja Luka na izgradnji javne saobraćajnice u ulici Svetozara Markovića.

Zahtjev za asistenciju je podnesen u zakonskom roku sa svom potrebnom dokumentacijom u prilogu.

Nakon izvršene provjere zakonitosti zahtjeva, asistencija je odobrena, jer je u prethodnom periodu na pomenutoj lokaciji bilo ometano izvođenje radova, stoji u saopćenju.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Općina u Sarajevu uklonila električne romobile s javnih površina koji se koriste bez odobrenja: Ovo su kazne

Uklonjen je 31 romobil sa 22 lokacije do podnevnih sati, a bit će uklonjeni i svi drugi koji se...

Možda vas zanima i ovo