Četvrtak, 17 lipnja, 2021

Radnik pozitivan na koronavirus kazao da je kontaktirao s kolegama, firma odbila dati podatke

Nemojte propustiti

KOTOR VAROŠ – Općinski Štab za vanredne situacije je donio odluku da se protiv odgovornih osoba iz preduzeća “Mehaničke konstrukcije” podnese krivična prijava zbog ugrožavanja zdravlja ljudi

Na jučer hitno zakazanoj i održanoj sjednici općinskog Štaba za vanredne situacije općine Kotor Varoš konstatovano je da je osoba zaražena koronavirusom, zaposlena u preduzeću “Mehaničke konstrukcije”, izjavila higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” da je bila u kontaktu sa svim zaposlenim u navedenom preduzeću.

– Na osnovu njegove izjave higijensko-epidemioiloška služba Doma zdravlja je zatražila u petak usmenim putem podatke o svim zaposlenim licima preduzeća “Mehaničke konstrukcije” kako bi im se izrekla mjera kućne izolacije.

Po odbijanju saradnje jučer je upućen i pismeni dopis ispred općinskog Štaba za vanredne situacije i kotorvaroškog Doma zdravlja da se dostave traženi podaci kako bi zdravstveno – sanitarni inspektor mogao izdati rješenja o kućnoj izolaciji, ali isti su dostavili nepotpune podatke i dalje odbijajući saradnju, piše portal Faktor.ba.

Na Facebook stranici Centra za kulturu i informisanje se navodi da su Iz preduzeća “Mehaničke konstrukcije” odbili saradnju iz samo njima poznatih razloga i na taj način doveli u opasnost sve zaposlene radnike ovog preduzeća i sve građane općine Кotor Varoš u pogledu daljeg širenja koronavirusa.

Općinski Štab za vanredne situacije je donio odluku da se protiv odgovornih osoba iz preduzeća “Mehaničke konstrukcije” podnese krivična prijava zbog ugrožavanja zdravlja ljudi, te da Policijska stanica Кotor Varoš izvrši provjeru svih navoda i saznanja iznesenih na jučerašnjoj sjednici Štaba vezano za preduzeće “Mehaničke konstrukcije”.

Također upućen je poziv zaposlenim u preduzeću “Mehaničke konstrukcije” i druga lica koja su radila u proteklih 14 dana u navedenoj fabrici da se kao savjesni i odgovorni građani jave u Dom zdravlja na telefon 051 785 506 (radnim danom do 15.00 časova) i na broj 051 785 704 (popodne i vikendom).

Općinski Štab za vanredne situacije je imenovao tim koji će u roku od 24sata izvršiti identifikaciju svih osoba i njima će zdravstveno-sanitarni inspektor izdati rješenja o kućnoj izolaciji.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo