Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Drama u bh. gradu: Žene iz Austrije nasrnule na djevojku koja se zaključala u automobilu, tvrde da su zapravo one žrtve događaja

Nemojte propustiti

Djevojka koja je bila zaključana u automobilu snimila je mobitelom napad na sebe i automobil i potom pozvala Policijsku upravu Orašje kako bi prijavila incident.

Portal Crna hronika objavio je video iz Orašja koji je nastao navodno 29. decembra i na kojem se vidi kako su dvije žene, navodno iz Austrije, napale djevojku koja je bila zaključana u svom automobilu.

Svjedok događaja tvrdi da su žene prvo verbalno napale djevojku, a onda su fizički nasrnule na njeno vozilo. Na snimku se vidi da su žene bile u automobilu Golf 5 austrijskih registarskih oznaka.

Djevojka koja je bila zaključana u automobilu snimila je mobitelom napad na sebe i automobil i potom pozvala Policijsku upravu Orašje kako bi prijavila incident. Navodno je iz policije dobila odgovor da oni ne mogu učiniti ništa jer je u pitanju automobl sa stranim registarskim oznakama.

Svjedok događaja je opisao da je žena iz Golfa navodno vozila 120 km/h od granice prema Orašju a da se djevojka koja je kasnije napadnuta normalno uključila u saobraćaj.

“Nakon što se uključila na cestu, dame su prvo počele blicati, pa je pretekli preko pune linije kako bi je zaustavili i izvukli iz automobila. Ne smijem ni pomisliti šta bi se desilo da su je izvukli iz automobila. Izgleda da u ovoj zemlji sve što trebaš su strane table i vozi kao u GTA igrici”, rekao je svjedok za portal Crna hronika.

Žene iz Golfa tvrde da su one žrtve

Pomenuti izvor prenio je i izjavu žene koja je napala pomenutu djevojku. Predstavila se kao Fadila Garagić i tvrdi da su ona i prijateljica žrtve cijene priče, a ne djevojka iz automobla.

“Javljam se zbog jučerašnjeg video klipa koji se širi medijama iz Orašja zbog navedeno uplašene dame koja je jučer mogla ubiti dvoje ljudi i maloljetno dijete koje je još u šoku kao i mi sa njom.

Ta gospođa koja je glumila žrtvu a napravila horor u saobraćaju i koja na videu sama kaže da me nije vidjela i piše lažnu izjavu kako sam ja vozila 120 km/h. To je za posramiti se, ovdje se radi o više života na mjestu događaja koji sam ja spriječila zbog njenog odgovora da me nije vidjela”, počinje svoju stranu priču Fadila Garagić.

“Psihički je narušen moj mir iz svih zemalja. Gospođa je dala komplet lažnu izjavu. Ona je kriva i naletila na mene, za dlaku sam je izbjegla da bih spasila četri i vise života umjesto da je stala i izašla iz auta jer je kriva, da provjeri stanje šoka svih nas kao i sebe same, ona se zaključala u automobil i glumila žrtvu.

I što je najgore učinila, objavila je jasno moje tablice i video sa licem mene i moje kolegice što je zakonski zabranjeno.

Ja ću se zakonski štiti i žaliti jer je narušila moj mir, psihički smo izvrijeđane vulgarnim komentarima i lažnom izjavom gospođe koja je mirno sjetila u autu i snimala.

Ja ću sve prijaviti policiji. Ona nije smjela objaviti moje tablice i moje lice. To je zabranjeno i narušila je moj psihički mir da me svijet smatra nekom divljakušom a posebno moju kolegicu koja je od šoka urlala na nju i moje maloljetno dijete.

Ja kada sam zakočila moje dijete je bilo kod volana od pozadi auta i nije spavala cijelu noć od šoka”, rekla je Fadila Garagić.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ko preživi, pričat će: Kajmak na pijaci košta više od 19 KM, a kilogram luka je oko devet maraka

Građani poručuju da su zelene pijace postala jako skupa mjesta kupovine, sa daleko većim cijenama nego u marketima. Na zelenim...

Možda vas zanima i ovo