Srijeda, 4 listopada, 2023

Drama u BiH: Blokirali policijsko vozilo, izvukli osobu iz njega i pretukli je

Preporučeno

Policijski službenici Policijske stanice Petrovo, 12. februara 2022. godine, uhapsili su S.S. i A.S., oba s područja opštine Petrovo, zbog osnova sumnje da su izvršili krivična djela Nasilničko ponašanje i Sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje i P.P. s područja opštine Petrovo, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo Sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje.

Navedena lica su na regionalnom putu Doboj–Petrovo u mjestu Sočkovac, opština Petrovo, svojim vozilima izvršili zaprečavanje službenog vozila s prednje i zadnje strane, te onemogućili dalje kretanje službenog vozila u oba pravca.

Upravo se čita:  Granična policija BiH o poderanoj državnoj zastavi na Graničnom prijelazu Doljani: Prije je sve bilo besprijekorno, sada je to u nadležnosti UIO

Nakon toga je lice inicijala S.S. prišlo vratima vozača te preko policijskog službenika pokušalo da zada udarac licu inicijala Z.B. koje se nalazilo na mjestu suvozača, a koje je trebalo da bude saslušano u službenim prostorijama Policijske stanice Petrovo.

U istom, A.S. i P.P. su otvorili vrata suvozača na istom službenom vozilu i iz istog
izvukli lice inicijala B.Z. i zadali mu nekoliko udaraca.

Upravo se čita:  Majka maloljetne djevojčice umrla čekajući da joj Fond refundira lijek

“Policijski službenik je zatim izašao iz službenog vozila i svojim tijelom spriječio navedena lica da nastave sa uda rcima, zatim je izdao glasna naređenja da prestanu sa radnjama što su isti i učinili”, tvrde iz policije.

Lice B.Z. je službenim vozilom prevezeno u prostorije PS Petrovo, a zatim je zbog zadobijenih povreda upućeno u Dom zdravlja Petrovo odakle je prebačeno u bolnicu Sveti apostol Luka u Doboju.

Upravo se čita:  Iz sefa Općine Stari Grad Sarajevo nestalo 100.000 KM

Navedena lica su uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Novi otkazi: Ledo gasi proizvodnju u BiH, bez posla ostaju 52 radnika

Nakon najava da Ledo gasi proizvodnju u BiH, stigla je i zvanična potvrda te informacije koju prenosi Biznisinfo. “Nakon pažljivog...

Možda vas zanima i ovo