Home GLOBUS Region Drama u centru Zagreba: Branitelji pobjegli u crkvu, ne smiju van, policija ne smije unutra!

Drama u centru Zagreba: Branitelji pobjegli u crkvu, ne smiju van, policija ne smije unutra!

1
Drama u centru Zagreba: Branitelji pobjegli u crkvu, ne smiju van, policija ne smije unutra!

Branitelji koji već nekoliko mjeseci protestuju u Savskoj, u Zagrebu tražeći smjenu ministra Predraga Matića i njegovih pomoćnika Vesne Nađ i Bojana Glavaševića, danas su odlučili “zasjesti” na Markov trg s sve dok ih ne primi premijer.

Premijer ih nije primio, a ministar Ostojić im je poručio da će biti uklonjeni s Markova trga ukoliko sami ne odu do 22 sati.

Međutim, kako branitelji nisu napustili Markov trg došlo je do intervencije hrvatske policije i specijalaca. U jednom trenutku na drugoj strani nepoznati muškarac, koji se nalazio na krovu jedne zgrade, prijetio je da će se baciti. Ipak, nakon nekog vremena sišao je sa krova.

savska-460_839555S0

Nakon početnog naguravanja sa policijom, demonstranti su se povukli u Markovu crkvu. Lokalni svećenik je izašao ispred demonstranata kako bi pregovarao sa policijom.

Nakon toga došlo je do smirivanja situacije, a branitelji su poručili da ostaju pri svojoj odluci i da neće napustit trg.

U međuvremenu su branitelji koji prosvjeduju u Savskoj u znak solidarnosti s kolegama na Markovom trgu kratko blokirali promet tom ulicom.

1 COMMENT

  1. “””Drama u centru Zagreba:
    Branitelji pobjegli u crkvu, ne smiju van, policija ne smije unutra!”””

    Crkva kao tampon zona, kao UNPROFOR.!!! 🙂

Comments are closed.