Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Drama u Gradišci: Hrabri granični policajci u posljednjem trenutku spasili ženu iz Save

Nemojte propustiti

Goran Jeličić (42) iz Banjaluke i Almedin Strika (32) iz Kaknja, pripadnici Granične službe Gradiška, jutros su, oko 6.30, u posljednjim trenucima iz hladne Save izvukli D.T. (41), rodom iz Gradiške.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

D.T. je, kako smo nezvanično saznali, skočila u rijeku sa keja, 70-ak metara uzvodno od hotela u izgradnji. Na mjestu sa kojeg je skočila ostala je uredno složena jakna.
Nesrećnu ženu su u vodi uočili slučajni prolaznici i obavijestili pripadnike policije. Akciju spasavanja dodatno je otežavalo što je prostor oko hotela u izgradnji bio nepristupačan i potpuno ograđen, zajedno sa šetalištem, tako da su, nakon što su provjerili gornji i donji dio obale, Jeličić i Strika morali da preskoče visoku ogradu.

Kada su već izgubili nadu da će pronaći utopljenicu uočili su D.T. kako se, u tankoj majici, grčevito drži za gumu privezanu za čamac. Ćutala je, onako smrznuta, nijema.

Znajući da su u pitanju samo trenuci kada bi D.T. mogla nestati u hladnoj, nabujaloj rijeci, nabacili su stare daske i sa šetališta se spustili na krov starog ribarskog čamca, ne razmišljajući o opasnosti.

Zajedno su je teškom mukom, zbog nedostatka prostora na čamcu, izvukli iz vode, utoplili je, a jedan od pripadnika gradiške policije, Branislav Paspalj, dodao im je merdevine kako bi D.T. bezbjedno prenijeli do kola Hitne pomoći, koja su se u međuvremenu pojavila.

Ni u tim trenucima D.T. nije rekla ni riječi, tako da se o motivima pokušaja samoubistva može samo nagađati.

(Nezavisne)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo