Utorak, 27 srpnja, 2021

Drama u malinjaku: Usljed udara groma povrijeđene četiri žene i dvije djevojčice

Autor:Blic.rs

Nemojte propustiti

SRBIJA – Četiri žene i dvije djevojčice u nedjelju su brale maline u jednom malinjaku. U popodnevnim satima Severovo je zahvatila jaka kiša, zatim i grmljavina…

Kako je moglo biti – odlično je prošlo. Lako se moglo dogoditi da se šest života, među njima dva dječja, ugase u sekundi, ali hvala milom Bogu što je sve prošlo samo sa lakim tjelesim povredama.

Ovo su riječi Miodraga Miša Savića (51) iz Severova kod Arilja čija sestra Zorica i sestričine Anđelija (15) i Emilija (16) su u nedjelju povrijeđene usljed udara groma u jednom malinjaku. Sa njima su bile i tri Zoričine koleginice koje su takođe zadobile povrede.

Četiri žene i dvije djevojčice, priča za Blic Savić, u nedjelju su brale maline u malinjaku njegove sestre. U popodnevnim satima Severovo je zahvatila jaka kiša, zatim i grmljavina.

“Čim je počela da pada kiša njih šest se sklonilo u baraku pored malinjaka. Posle nekog vremena počelo je da grmi”, prepričava Savić.

U jednom trenutku grom je udario u neposrednu blizinu barake. Gdje tačno – Savić do danas nije uspio da utvrdi. Na dva obližnja drveta, kaže, ne vide se tragovi udara.

“Od elektriciteta koji se preneo u baraku sestričine, sestra i njene koleginice su popadale na pod. Emilija, koja je najbolje prošla, nekako je uspela da se pridigne na noge i primetila da joj je sestra Anđelija, koja je u trenucima udara groma u rukama držala telefon, van svesti. Brže–bolje izvukla ju je napolje, na kišu, počela da je masira, prska, bukvalno da je vraća u život.

Kada je Anđelija došla sebi, Emilija je otrčala do moje supruge i ispričala šta se desilo, rekavši da je grom udario u baraku u koju su se sklonile od kiše”, priča sagovornik.

On se u to vrijeme nalazio na poslu. Supruga ga je, kaže, pozvala, prenijela mu šta se dogodilo i rekla mu da pozove hitnu pomoć.

“U tim trenucima do barake je dotrčao moj rođak. Zoricu i Anđeliju je ubacio u kola i krenuo prema Arilju. Negde na pola puta sreli su hitnu pomoć koja je jurila ka Severovu. Moju sestru i sestričinu su prebacili u sanitet i odmah povezli prema Užicu”, kaže Savić.

U isto vrijeme do barake u čijoj blizini je udario grom stigle su komšije i berači iz obližnjih malinjaka. Pomogli su ženama koje su ležale unutra i nisu same uspjevale da se podignu na noge.

“Te tri žene jedan komšija je povezao do hitne pomoći u Arilju, odakle su sanitetom nastavile ka Užicu. Nedugo zatim sam i ja stigao u Severovo i zatekao sestričinu Emiliju koja nije imala vidnije povrede. Za svaki slučaj sam je odvezao u Užice”, priča mještanin Severova.

Po prijemu u užičku bolnicu kod četiri žene i dvije devojčice su konstatovane lake tjelesne povrede. Sestre Anđelija i Emilija su zadržane na liječenju, dok su Zorica i njene koleginice otpuštene kući.

“Mlađa sestričina ima povrede po leđima i malaksala je, ali se dobro oseća. Starija nema nikakve tegobe, ali je predostrožnosti radi ostavljena u bolnici da lekari isprate njeno stanje”, kaže Miodrag Mišo Savić, piše Blic.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo