Četvrtak, 25 travnja, 2024

Drama u sarajevskoj osnovoj školi: Zbog zaključene četvorke roditelji verbalno napali nastavnicu, poručili joj “progutat će te mrak”

Preporučeno

Uposlenici JU OŠ “Safvet-beg Bašagić” su oštro osudili ovakav nastup roditelja i odbacili sve navode koji su iznijeli roditelji.

Jučer je u prostorijama osnovne škole Safvet-beg Bašagić došlo do incidenta kada je roditelj učenika ove škole verbalno napao nastavnicu i poručio kako će je “progutati mrak” zbog toga što je zaključila četvorku na polugodištu.

Upravo se čita:  Građane u BiH za vikend očekuje novi temperaturni šok i velika promjena: Objavljeni su detalji

Kako je saopćio direktor škole Namir Ibrahimović, kasnije su u prisustvu policajaca PU Centar, roditelj A.Č. zajedno sa suprugom A.Č uputili niz pogrdnih i omalovažavajućih riječi nastavnici, te je A.Č. nekoliko puta ponovila kako nastavnicima treba pomoć psihologa jer “maltretiraju njeno dijete”.

Uposlenici JU OŠ “Safvet-beg Bašagić” su oštro osudili ovakav nastup roditelja i odbacili sve navode koji su iznijeli roditelji.

Upravo se čita:  Uhapšena djevojka iz Živinica: Varala prilikom iznajmljivanja vozila, “zaradila” preko 120.000 KM

Dodaje sa kako je o svim radnjama; prijetnji nastavnici, nasilnom ulasku u javni objekat i uznemiravanju djece te remećenju javnog reda i mira, obaviještena policija te je istaknuto kako će škola se učiniti da se ovakvo nasilno ponašanje kazni.

Uposlenici i uposlenice škole su dali podršku napadnutoj kolegici, te je rečeno kao će se zajedno sa Vijećem roditelja sve uraditi kako se ovakvi nemili događaji ne bi ponovili u budućnosti.

Upravo se čita:  Vršnjačko nasilje u Zenici: Dječaka maltretirali i tukli na školskom igralištu u Perinom Hanu, oglasila se Uprava

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Aktuelni saziv Vlade FBiH proslavlja prvi rođendan: Nikšić i Isak s osmijehom rezali tortu

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas obilježava godinu dana rada aktuelnog saziva. Tim povodom je održana i sjednica Vlade,...

Još vijesti za vas