Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Drama u sarajevskoj osnovoj školi: Zbog zaključene četvorke roditelji verbalno napali nastavnicu, poručili joj “progutat će te mrak”

Nemojte propustiti

Uposlenici JU OŠ “Safvet-beg Bašagić” su oštro osudili ovakav nastup roditelja i odbacili sve navode koji su iznijeli roditelji.

Jučer je u prostorijama osnovne škole Safvet-beg Bašagić došlo do incidenta kada je roditelj učenika ove škole verbalno napao nastavnicu i poručio kako će je “progutati mrak” zbog toga što je zaključila četvorku na polugodištu.

Kako je saopćio direktor škole Namir Ibrahimović, kasnije su u prisustvu policajaca PU Centar, roditelj A.Č. zajedno sa suprugom A.Č uputili niz pogrdnih i omalovažavajućih riječi nastavnici, te je A.Č. nekoliko puta ponovila kako nastavnicima treba pomoć psihologa jer “maltretiraju njeno dijete”.

Uposlenici JU OŠ “Safvet-beg Bašagić” su oštro osudili ovakav nastup roditelja i odbacili sve navode koji su iznijeli roditelji.

Dodaje sa kako je o svim radnjama; prijetnji nastavnici, nasilnom ulasku u javni objekat i uznemiravanju djece te remećenju javnog reda i mira, obaviještena policija te je istaknuto kako će škola se učiniti da se ovakvo nasilno ponašanje kazni.

Uposlenici i uposlenice škole su dali podršku napadnutoj kolegici, te je rečeno kao će se zajedno sa Vijećem roditelja sve uraditi kako se ovakvi nemili događaji ne bi ponovili u budućnosti.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ko preživi, pričat će: Kajmak na pijaci košta više od 19 KM, a kilogram luka je oko devet maraka

Građani poručuju da su zelene pijace postala jako skupa mjesta kupovine, sa daleko većim cijenama nego u marketima. Na zelenim...

Možda vas zanima i ovo