Petak, 29 rujna, 2023

Dramatičan apel sa Bjelašnice: Sedam porodica iz Čuhovića odsječeno od svijeta

Preporučeno

Sedam porodica u bjelašničkom selu Čuhovići već dva mjeseca su zbog snijega odsječeni od svijeta, a  od prije pet dana nemaju ni struju ni telefonsku vezu.

pomocNakon dvomjesečne blokade do njih su stigli članovi sarajevskog “Kluba sankaša”, preko kojih su seljani uputili apel za pomoć.

– Mole da im se pročisti put, kako bi mogli nabaviti stočnu hranu koja je neophodna posebno sada kad je ovce janje, a ima i teladi – kazao je za Fenu predsjednik Kluba sankaša Ejub Fako, u namjeri da  apel iz Čuhovića stigne do onih koji ugroženim porodicama mogu pomoći.

Upravo se čita:  Zahtjev pomoćnog radnika šokirao gastabajtera iz BiH: Traži mi 100 KM dnevnicu, dva obroka, dvije kafe i još cigarete hoće!

Svako od sedam domaćinstava ima po 100 ovaca, u šest domaćinstava  su po tri krave, a jedno domaćinstvo ima 30 krava.

Zbog ljetošnje iznimne suše nisu mogli obezbjediti uobičajene zalihe stočne hrane, pa strahuju da ukoliko se put ne pročisti, njihov stočni fond može biti ugrožen.

Selo Čuhovići, na južnim obroncima Bjelašnice,  pripada općini Konjic odakle i vodi putna komunikacija, a do sela se može doći i iz pravca “sarajevske” Bjelašnice.

Upravo se čita:  U Austriji 230.000 praznih radnih mjesta, traže se radnici i iz BiH

Visina snijega u Čuhovićama je 120 cm.

(Fena)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo