Nedjelja, 3 prosinca, 2023

Dramatična izjava ukrajinskog predsjednika: Ja sam spreman na pregovore s Putinom. Ali ako to propadne, bit će svjetskog rata

Preporučeno

– Naše dostojanstvo nam neće sačuvati živote. Ako postoji ikakva mogućnost, ikakva šansa za pregovore, razgovore s Putinom, iskoristit ćemo tu šansu.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je kako je spreman na pregovore s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom te upozorio da, ukoliko ti pregovori propadnu, rat između dvije države mogao bi se pretvoriti u novi svjetski rat.

Upravo se čita:  Švedski novinar došao do šokantnih podataka: Iz bivše SFRJ usvojeno 500 djece

– Spreman sam pregovarati s njime. Spreman na sam to već dvije godine. Mislim da bez pregovora ne možemo okončati ovaj rat – rekao je Zelenski za CNN.

– Ako postoji i samo jedan posto šanse za nas da ovo završi, napravit ćemo to. Moramo to napraviti. Svaki dan gubimo ljude, nedužni ljude – rekao je.

Upravo se čita:  Zemlja snova za penzionere ili ne? Ovo je najniža penzija koju možete dobiti u Njemačkoj

– Ruske snage došle su da nas istrijebe, da nas ubiju. Naše dostojanstvo nam neće sačuvati živote. Ako postoji ikakva mogućnost, ikakva šansa za pregovore, razgovore s Putinom, iskoristit ćemo tu šansu. No, ako to propadne, to znači da će ovo biti treći svjetski rat – rekao je.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan ponudio je ranije da Putin i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski dođu u Tursku te da se tako olakšaju pregovori o okončanju rata. Zelenski je bio spreman na tu opciju, no Putin je iznio nekoliko problema za koje smatra da bi trebali biti riješeni prije bilo kakvih pregovora.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

FBI uhapsio pripadnicu jedinice “Zulfikar”, optužena da je tokom rata u BiH mučila zarobljenike

Američka državljanka porijeklom iz BiH Nada Radovan Tomanić uhapšena je u Morgantaunu, u Zapadnoj Virdžiniji, pod sumnjom da je...

Možda vas zanima i ovo