Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Draško Stanivuković ipak stigao u Mostar

Nemojte propustiti

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, posjetio je danas Sabornu crkvu Svete Trojice u Mostaru gdje je razgovarao sa mostarskim parohom Radivojom Kruljem.

Nakon mise Stanivuković će posjetiti i manastir u Žitomislićima. Inače, Stanivuković je danas trebao prisustvovati i tradicionalnim skokovima s mosta u Mostaru, ali je poziv povučen zbog komentara na odluku Valentina Inzka da nametne dopune o Kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Osvrnuo se još jednom na svoj stav o Srebrenici:

“Moj stav po ovim pitanjima je bio poznat i prije nego što sam dobio poziv da prisustvujem tradicionalnim skokovima sa Starog mosta. Smatram da ono što se dogodilo prije više od 30 godina ne može i ne treba utjecati na to da danas uživamo u skokovima i zajedno gradimo mostove zajedništva i saradnje. Mnogi skakači iz Mostara su bili naši gosti na skokovima u Banjoj Luci. Moj stav je i tada bio poznat”, dodao je Stanivuković.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ovo su pravila za ulazak državljana Bosne i Hercegovine u Njemačku

Ukoliko niste vakcinisani možete ući u Njemačku samo u posebnim slučajevima. Preduvjet je tzv. apsolutna potreba. Od nedjelje, 12. septembra...

Možda vas zanima i ovo