Subota, 22 siječnja, 2022

Draško Stanivuković se izvinio zbog incidenata po bh. gradovima povodom 9. januara: Nikada takav čin ne bih podržao

Nemojte propustiti

– Ja sam sretan što sam za katolički Božić bio kod biskupa na prijemu, bošnjački narod islamske vjere posjećujem, dolazim im – odgovorio je Stanivuković na upit o incidentima u nekoliko bh. gradova

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković komentarisao je incidente u bh. gradovima sa Bošnjacima kao manjinom: Gacku, Foči, Prijedoru, Brčkom, Janji… te se izvinio “svima koji su se osjećali neprijatno na bilo koji praznik.”

– Rekao bih svima da ako su se osjećali neprijatno na bilo koji način, na bilo koji sveti praznik – ja se izvinjavam. Ako mogu sa svjetovne strane kao političar, kao mlad čovjek – nikada takav čin ne bih podržao. Naravno da tu zakon postoji i ljudsko razumijevevanje da to ne treba da se čini. Vjerujem da ni naša crkva ni bilo ko od političara ne bi pozivao na takvo nešto. Mi treba da praznujemo i da se radujemo svim praznicima. Ja sam sretan što sam za katolički Božić bio kod biskupa na prijemu, bošnjački narod islamske vjere posjećujem, dolazim im – odgovorio je Stanivuković na upit N1 o incidentima u nekoliko bh. gradova a koji se odnose na provokacije i uvrede prema nesrbima i Bošnjacima.

Još jedna važna stvar je, dodaje on, da kada je grad Banjaluka odlučio da legalizuje vjerske objekte – rečeno je da će se pomoći svim vjerskim objektima.

– Čuli ste i jučer besjedu patrijarha Porfirija koji kaže da samo složno možemo. Mora postojati razumijevanje među narodima – ipak mi živimo zajedno. Suživot je imperativ isto kao što je imperativ i da RS postoji. Ona je neupitna i trajna. Niko neka ne dira RS i neće biti upitno da živimo zajedno, da se pomažemo i praznujemo sve praznike – rekao je Stanivuković.

Na kraju dodaje kako od ovakve poruke nikada neće odstupiti.

Više s weba

Izdvajamo

Slučaj u BiH: Radnice Konzuma se smrzavale, nisu mogle ući na posao od parkiranog auta na ulazu u prodavnicu

S obzirom na udaljenost vozila od ulaznih vrata, barem se vozač ne treba brinuti o kvaliteti senzora na vozilu. Nesvakidašnja...

Možda vas zanima i ovo