Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Draško Stanivuković uzvraća poklonom, uskoro stiže u posjetu Sarajevu, a sa njim i neobičan dar: “Narodu je tenzija preko glave”

Nemojte propustiti

“Ponosan sam zbog svega. Ovo su prirodne pojave koje ne trebaju biti zanimljive medijima”, kazao je gradonačelnik Banjaluke.

Gradonačelnica Sarajeva danas boravi u posjeti Banjaluci gdje se sastala sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem. Kako je kazala, predugo je prošlo bez zvaničnih susreta gradonačelnika Sarajeva i Banjaluke i da se moraju okrenuti ka budućnosti.

Nakon njenog obraćanja, obratio se i domaćin koji je na početku poručio da je pod posebnim emocijama.

– Prosto je nevjerovatno da se sastaju gradonačelnici nakon 27 godina. Danas moramo graditi mostove prijateljstva. Ljudi u Banjaluci i u Sarajevu su birali nove ljude da donesu nova vremena i ona su došla. Prijateljstvo i saradnja su imperativ. Banjaluka ulaže u sve vjerske zajednice, spremna je pomoći svim ljudima i treba da radimo u tom pravcu, poručio je gradonačelnik Banjaluke.

Uzvratna posjeta će brzo uslijediti, a sa njom i poklon za Sarajevo.

-Sretan sam što će Banjaluka imati igralište za djecu iz Sarajeva. Banjaluka slijedi i prati takav primjer, pa je u centru postavljena humana česma, prilagođena svakom čovjeku. To je suština naše poruke. Narodu je tenzija preko glave. Treba da pređemo još duge kilometre, ali mora početi sa sastancima. Tu česmu će otvoriti Benjamina, a ja ću doći u Sarajevo kada napravimo istu takvu za Sarajevo. Dogovorili smo saradnju u oblasti turizma, predstavićemo Evropi i svijetu zajedno naše projekte. Već u petak sam i u Tuzli, to je prirodno. Ponosan sam da nismo samo gradonačelnici. Naša poruka je univerzalna. Ponosan sam zbog svega. Ovo su prirodne pojave koje ne trebaju biti zanimljive medijima, kazao je gradonačelnik Banjaluke.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ukinuti akcize na gorivo ili podijeliti vaučere od 200 KM svakom punoljetnom građaninu?

Dok građani ove države čekaju bilo kakvu pomoć zbog teške ekonomske situacije u kojoj su se našli zbog galopirajuće...

Možda vas zanima i ovo