Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Drašković: Dodiku će se o glavu obiti partnerstvo sa Čovićem

Nemojte propustiti

draskovic (1)

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković rekao je u emisji Puls BN televizije da nema stabilne BiH bez strateškog saveza Srba i Bošnjaka, te da bi partnerstvo predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem moglo da se obije o glavu i Dodiku i Republici Srpskoj, prenosi novinska agencija Patria.

“Ja sam jednom rekao to će mu se obiti o glavu. Zato što su Srbi i Bošnjaci dva vodeća naroda u BiH. Bilo kakav savez koji remeti njihovo trajno pomirenje i njihovu trajnu saradnju nije dugoga vijeka. Ja opet kažem da nema stabilne BiH i budućnosti bez strateškog saveza Srba i Bošnjaka”, tvrdi Drašković.

Drašković smatra da je prošlo vrijeme izolacije na ovim prostorima i da cijeli region mora biti dio svog prirodnog okruženja Evrope i evroatlanskih struktura.

“Pamtim izjavu od prije dvije godine godpodina Dodika, tokom razgovara sa nekim američkim pedstavnikom, kada je rekao `ako sam ja taj koji govori u ime BIH dajte mi pero da odmah potišem pristup NATO alijansi`. Ne odlučuje više srce. Ne možete biti u neprijateljstvu prema NATO, a svuda oko vas u članice NATO-a”, kaže Drašković.

Srbija treba da uradi nekoliko ključnih stvari, kako bi se okrenula novoj politici, smatra Drašković, a prije svega da se suoči sa prošlošću.

“Da priznamo poraz nacionalni, uzrokovan režimom od 1990. do 2000. godine, priznamo zločine počinjene srpskom rukom, bez njihovog prešutkivanja, umanjivanja ili još gore, bez opravdavanja naših zločina zločinima drugih nad nama. Znači, fale nam ljudi kalibra Vili Branta”, kaže lider SPO-a.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo