Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Drastično smanjenje: Od otvaranja Pelješkog mosta promet na graničnom prijelazu Klek pao za 90 posto

Nemojte propustiti

“Od otvorenja Pelješkog mosta promet na Graničnom prijelazu Klek pao je za gotovo 90 posto”, navodi se.

Mjesec nakon otvaranja Pelješkog mosta, gužve koje su se svake sezone bilježile na Graničnom prijelazu Klek i ulazu u Neum iz ovog pravca polako odlaze u prošlost.

Prema izvještaju HRT-a, na Pelješkom mostu se od otvorenja bilježi veliki promet što je na neki način rasteretilo granični prijelaz u njegovoj neposrednoj blizini.

“Gotovo 15.000 vozila dnevno prođe mostom, a od otvorenja prošlo je više od 480.000 vozila”, podaci su Centra za kontrolu prometa, piše HRT.

Kako su naveli iz Graničnog prijelaza Klek, promet na ovom dijelu je značajno opao nakon otvaranja mosta.

“Od otvorenja Pelješkog mosta promet na Graničnom prijelazu Klek pao je za gotovo 90 posto”, navodi se.

Kada je riječ o saobraćajnim prekršajima, iz Centra za kontrolu prometa su pojasnili kako nisu zabilježeni veći prekršaji.

“Nije bilo većih saobraćajnih prekršaja, a ono što se bilježi prati Centra za kontrolu prometa nakon čega se obavještava stonska policija.

Podsjetimo, Pelješki most je otvoren 26. jula, a njime je jug Hrvatske nakon 300 godina povezan s ostatkom teritorije. Gradnja ovog mosta koštala je 357 miliona eura.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK prvi put na Općim izborima uvodi supervizore: Reagirat će odmah u slučaju drastičnog kršenja zakona

Neće se miješati u rad općinskih izbornih komisija, osim u slučaju drastičnog kršenja zakona kada će odmah reagirati, te...

Možda vas zanima i ovo