Srijeda, 23 lipnja, 2021

Droga nije pronađena na protestima, već na Ilidži i u Novom Gradu

Nemojte propustiti

Irfan Nefić (Foto: Arhiv)
Irfan Nefić (Foto: Arhiv)

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo rekao je da 12 kilograma droge “spid” nije pronađeno na protestima, kao što su danas objavili pojedini mediji.

– Naši pripadnici su izvodili akciju u drugom dijelu grada i zaplijenili drogu. To nema veze s protestima – kazao je Nefić, a citira ga “Avaz”.

Službenici policije Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga MUP-a KS uhapsili su N. Rizvanovića (37), A. Grebu (26) i N. Kovača (30).

Policija je pretresla stanove i automobile uhapšenih i to na području općina Novi Grad i Ilidža, a prema nezvaničnim informacijama droga je pronađena u stanu kod Rizvanovića gdje su je prepakivali u manje paketiće i spremali za prodaju.

– Ova akcija je dugo planirana od strane MUP-a KS i u saradnji sa sarajevskom Kantonalnim tužilaštvom i Općinskim sudom uspješno realizirana. Kod uhapšenih je pronađeno 12 kilograma spida, a blagovremenom akcijom spriječena je distribucija ove droge na ulice Sarajeva, odnosno presječen je lanac u kojem su uhapšeni nabavljali spid u Holandiji, a imali ga namjeru prodavati ciljanoj grupi koja su prija svega tinejdžeri u Sarajevu, piše Dnevni avaz, pozivajući se na izvore bliske istražnim organima.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo