Subota, 18 rujna, 2021

Drski lopovi opljačkali hadži Nuru Šorliju: Majku šehida obišli predstavnici sarajevskog Medžlisa

Nemojte propustiti

Nurin muž je umro još prije rata, a Senad, sin jedinac, dao je život za odbranu domovine na početku agresije.

U kuću majke šehida hadži Nure Šorlije koja živi sama na Jarčedolima provalile su tri nepoznate osobe te su uz prijetnu hladnim oružjem tražili da im da novac i zlato. Nakon što im je dala novac, lopovi su je udarili u glavu i pobjegli, piše Faktor.ba.

Hadži Nuru su posjetili predstavnici Medžlisa Islamske zajednice u Sarajevu, glavni imam Abdulgafar efendija Velić, Miralem efendija Babajić, Ferid efendija Ganić i imam džemata Jarčedoli Mirsad efendija Đerzić.

Muž joj je preselio prije rata, a Senad, sin jedinac, dao je život za odbranu domovine na početku agresije.

Foto: MIZ Sarajevo

Početkom godine Nura se razboljela te je nakon operativnog zahvata morala nastaviti liječenje radioaktivnim terapijama. I tek što je završila sve terapije i počela sa oporavkom, desio se ovaj nemili događaj razbojništva, koji joj je ulio veliki strah i nesigurnost, te nije smjela više sama da spava u svojoj kući, pa su je primili bliži rođaci kod sebe.

Glavni imam MIZ Sarajevo svojom posjetom hadži Nuri želio je da ukaže poštovanje i posvjedoči da nije sama i zaboravljena, te je želio da joj iskaže riječi utjehe i razumijevanja.

– Ovo je ujedno i poziv svima nama da malo više povedemo računa o osobama koje žive same u našem komšiluku i da im budemo podrška – poručili su iz MIZ Sarajevo.

Foto: MIZ Sarajevo

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Upozorenje na opasno vrijeme, šteta i ljudske žrtve su moguće: U ovim dijelovima Bosne i Hercegovine na snazi je žuti meteoalarm

U regijama Mostara, Foče, Trebinja i Livna upaljen je žuti meteoalarm zbog grmljavine i grmljavinskih procesa a vrijeme se...

Možda vas zanima i ovo