Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Druga strana priče: Oglasio se Mustafa Alajmović o kojem bruje društvene mreže

Nemojte propustiti

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) formiralo je predmet protiv poreznog obveznika domaća radinost “Ko nema halal je”, kao i Mustafe i Zehre Alajmović iz Breze

Glavna tema proteklih dana u medijima, ali i među brojnim bh. građanima, je slučaj Mustafe Alajmovića odnosno dokazi koji su isplivali kako je navodno vodio raskošan život.

Objavu Mustafe Alajmovića na Facebooku prenosimo u cijelosti:

– Bismillah,halal tražim od onih insana koji su zbog mene bili ovih dana uzemireni zabrinuti,moji dobri insani evo nas dio istine svaki negativan komentar ili napadanje drugih odmah će biti blokiran i izbrisan saslusajte pa onda iznesite svoje mišljenje – poručio je Alajmović.

Podsjetimo, Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) formiralo je predmet protiv poreznog obveznika domaća radinost “Ko nema halal je”, kao i Mustafe i Zehre Alajmović iz Breze, potvrđeno je iz Tužilaštva za 072info.

Prema riječima Mirne Poljac, glasnogovornice Tužilaštva ZDK, predmet je formiran na osnomvu informacije Uprave policije Zenica o obavljenom inspekcijskom nadzoru od strane Porezne uprave FBiH.

– Uvidom u evidenciju ovog Tužilaštva, utvrđeno je da je protiv Alajmović Mustafe i Alajmović Zehre formiran predmet na osnovu informacije Uprave policije Zenica o obavljenom inspekcijskom nadzoru od strane Porezne uprave FBiH, kod poreznog obveznika – domaća radinost “Ko nema halal je” i građana Alajmović Zehra i njenog supruga Alajmović Mustafe iz Breze, a zbog velikog priliva novčanih sredstava putem Paypal servisa žiro i deviznih računa koje koristi Alajmović Mustafa – kaže Poljac.

Informaciju o provjerama od strane Sektora kriminalističke policije, a kada se radi o slučaju “Alajmović”, potvrdila je i Aldina Alić, glasnogovornica MUP-a ZDK.

-Sektor kriminalističke policije, odnosno Odsjek za privredni kriminalitet, postupao je po prijavi dostavljenoj od strane Porezne uprave. Nakon što su izvršene potrebne provjere, Tužilaštvu ZDK dostavljen je izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama – kazala je Alić za 072info.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo