Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Drugo lice Brazila: Većina stanovnika nema novac za ulaznice, utakmice gledaju na televiziji – FOTO

Nemojte propustiti

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Kao i većina stanovnika svijeta, tako i većina Brazilaca ne mogu sebi priuštiti preskupe karte kako bi utakmice gledali uživo na stadionima koji se nalaze samo nekoliko metara od njihovih skromnih domova

U Brazilu je 12. juna počelo Svjetsko prvenstvo u fudbalu koje je privuklo gledaoce iz raznih dijelova svijeta pa i iz samog Brazila.

aa_picture_20140618_2591678_web

Ipak, kao i većina stanovnika svijeta, tako i većina Brazilaca ne mogu sebi priuštiti preskupe karte kako bi utakmice gledali uživo na stadionima koji se nalaze samo nekoliko metara od njihovih skromnih domova, javlja Anadolu Agency (AA).

Tako su se i stanovnici kvarta Rocinha u Rio de Janeiro okupili u glavnim ulicama kako bi zajedno, pred malim ekranima, gledali utakmice svoga nacionalnog tima u njihovom nastupu protiv Meksika.

Inače, u Brazilu se prije, ali i tokom samog Mundijala, održavaju protesti radnika i određenih grupa građana koji se žale na loše uslove života, ali i rada u toj zemlji.

aa_picture_20140618_2591675_web

Mnogi su upoznati sa činjenicom da je Brazil zemlja sa jednom od najvećih stopa ekonomskog rasta tokom prethodne decenije i sedma ekonomija svijeta po veličini Bruto domaćeg proizvoda (BDP). Zajedno s Rusijom, Indijom i Kinom, Brazil čini i BRIC, grupu zemalja u razvoju koja u novije vrijeme prijeti da preuzme vođstvo u svjetskoj ekonomiji.

Ipak, uspjeh Brazila ima i drugu stranu priče, a to su ogromne socijalne razlike koje, i pored ubrzanog razvoja, nisu značajnije smanjene u prethodnom periodu. Posmatrano kroz BDP po glavi stanovnika, koji iznosi oko 12.800 dolara, Brazil se nalazi tek na 53. mjestu na svijetu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Načelnica Opštine Jezero: Mi bi sa Milom Dodikom i u HDZ!

- Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!! - istakla je Ružičić na Twitteru. Načelnica opštine Jezero...

Možda vas zanima i ovo