Četvrtak, 28 listopada, 2021

Drugovi poginulog pilota Omera Mehića: Bio je veliki čovjek, pouzdan, oslanjali smo se na njega!

Nemojte propustiti

meho-omeragic-printskrin-1426330910-625497

Mehić je tokom službe kao oficir Vojske Srbije spasio više od 1.000 ljudi. Prošao je sve od instruktora letenja do vođe tima za spašavanje

VEZANO: HELIKOPTER PREPOLOVLJEN: Stravične slike sa mjesta nesreće – FOTO

Jedan od najboljih pilota Vojske Srbije Omer Mehić poginuo je u padu helikoptera koji je prevozio bebu iz Novog Pazara.

Njegovi drugovi iz Srednje vojne škole Maršal Tito u Mostaru imaju samo riječi hvale. Kako kažu njegovi prijatelji iz vojne škole, bio je izvanredan đak, piše Kurir.

“Omer je bio veoma dobar momak, pouzdan, ozbiljan. Na njega si uvijek mogao da se osloniš. Bio je izvanredan đak. Bio je generacija ispred mene, ali je bio uvijek tu za nas mlađe”, rekao je njegov prijatelj, s kojim je išao u Vojnu školu.

Mehić je tokom službe kao oficir Vojske Srbije spasio više od 1.000 ljudi. Prošao je sve od instruktora letenja do vođe tima za spasavanje.

Upravljao je helikopterom koji je prebacio premijera Aleksandra Vučića prošle godine u Feketićima i 2008. je preživio pad helikoptera “gazela m-8”, kada je zadobio polomljenu podlakticu, a učestvovao je u spašavanju poplavnjenih iz Obrenovca kada je spašeno najmenje 1.500 žena i djece.

“Piloti koji su izgubili život su najbolji piloti koje VS ima…za nas je to nemjerljiv gubitak”, rekao je ministar Gašić na vanrednoj sednici vlade na kojoj je povodom tragedije proglašen 15. mart za Dan žalosti u Srbiji.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo