Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

Društvene mreže gore: Dodik očajan uoči Džaferovićevog govora na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a, nakon njegove objave uslijedile su oštre reakcije…

Autor:S.B.

Nemojte propustiti

Milorad Dodik je napisao da su iznad predsjedavajućeg Vijeća ministara Parlamentarna skupština i Predsjedništvo BiH kao kolektivni organ.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik od nedavno je aktivan na društvenim mrežama.

Tako je Dodik posljednjom objavom na Twitteru izazvao burne reakcije među pratiteljima.

„Nijedan pojedinačni član Predsjedništva BiH, pa ni Šefik Džaferović, nije rangiran iznad predsjedavajućeg Savjeta ministara”, poručio je Milorad Dodik na Twitteru, te dodao:

Dodik je napisao da su iznad predsjedavajućeg Vijeća ministara Parlamentarna skupština i Predsjedništvo BiH kao kolektivni organ.

“Sva rasprava na ovu temu je besmislena i govori o još jednom u nizu apsurda ove zemlje. Ovo je poznato svakom studentu prava, ali izgleda ne i pravniku Džaferoviću”, naveo je Dodik.

Nakon ovih riječi, uslijedile su žestoke reakcije, a „Slobodna Bosna“ izdvojila je neke od njih.

Podsjetimo, Vijeće sigurnosti UN-a danas će razmatrati izvještaj visokog predstavnika međunarodne zajednice za BiH o stanju u našoj zemlji. Pred Vijećem sigurnosti govorit će predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, a hoće li visoki predstavnik Christian Schmidt govoriti u Ujedinjenim narodima znat će neposredno uoči sastanka.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

EU se ne može dogovoriti oko embarga: “Taoci smo jedne članice, Rusija nas gleda”

Nekoliko ministara je izravno prozvalo Mađarsku po imenu, dok je Rumunjska rekla da je na bloku da promijeni stav...

Možda vas zanima i ovo