Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Državljani BiH pokušali ući u Hrvatsku sa falsifikovanim PCR testovima

Autor:AA

Nemojte propustiti

Pojašnjeno je da su osumnjičeni u jutarnjim časovima u petak, 20. avgusta, osobnim vozilom BiH nacionalnih oznaka pristupili hrvatskoj ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Metković i na uvid dali putne isprave i potvrde o rezultatu testiranja na virus korona

Protiv troje državljana Bosne i Hercegovine podnesene su krivične prijave nadležnom državnom odvjetništvu Hrvatske zbog sumnje u falsifikovanje isprava, odnosno PCR testova, javlja agencija Anadolija.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Postaje granične policije Metković troje BiH državljana u dobi od 18, 45 i 51 godinu sumnjiče se za kazneno djelo krivotvorenja isprava”, navode iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Pojašnjeno je da su osumnjičeni u jutarnjim časovima u petak, 20. avgusta, osobnim vozilom BiH nacionalnih oznaka pristupili hrvatskoj ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Metković i na uvid dali putne isprave i potvrde o rezultatu testiranja na virus SARS-COV-19 za koje se posumnjalo da su krivotvorene.

“Daljom provjerom policijskih službenika potvrđena je sumnja u krivotvorenost isprava zbog čega su osumnjičeni, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu”, navodi se u saopštenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Od početka pandemije uzrokovane virusom COVID-19 policijski službenici ove Policijske uprave evidentirali su ukupno 81 falsifikovani PCR test.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ovo su pravila za ulazak državljana Bosne i Hercegovine u Njemačku

Ukoliko niste vakcinisani možete ući u Njemačku samo u posebnim slučajevima. Preduvjet je tzv. apsolutna potreba. Od nedjelje, 12. septembra...

Možda vas zanima i ovo