Srijeda, 29 rujna, 2021

Državljanin Hrvatske ubio brata u Njemačkoj: Otac im je bio kolekcionar oružja

Autor:24sata.hr

Nemojte propustiti

NJEMAČKA – Novinari njemačkog Süddeutsche Zeitunga razgovarali su sa susjedima koji tvrde da su braća bili pristojni i mirni susjedi, ali da su evidentno imali problema.

Hrvatski državljanin star 30 godina uhapšen je juče ujutro u gradu Emeringu nedaleko od Minhena zbog sumnje da je mačetom ubio tri godine starijeg brata.

Ubistvo je prijavila komšinica kojoj se ubica sav krvav pojavio na ulaznim vratima i priznao zločin.

Brata je prema navodima policije ubio velikim nožem ili mačetom nakon svađe.

Novinari njemačkog Süddeutsche Zeitunga razgovarali su sa susjedima koji tvrde da su braća bili pristojni i mirni susjedi, ali da su evidentno imali problema.

“To je teško za nas, svi smo u šoku. Momci su uvijek bili simpatični i pristojni”, izjavila je novinarima komšinica čiji je stan smješten sprat ispod stana u kojem se dogodio zločin.

Komšija iz kuće pokraj zgrade u kojoj su živjela braća rekao je da je oko četiri sata ujutro čuo buku iz stana.

U septembru je preminuo njihov otac i od tada su živjeli sami u stanu. Prema svjedočenju tog susjeda svako malo su se prepirali iz različitih razloga, a u četvrtak ujutro je situacija eskalirala.

Nekoliko minuta nakon ubistva, mlađi brat je pozvonio na vrata komšinici koja živi ispod njega i ispričao joj što je napravio. Njegova odjeća je bila potpuno prekrivena krvlju.

“Mlađi brat je u srijedu imao rođendan. Obojica su radili u obližnjem supermarkeut”, izjavio je njihov poznanik iz susjedne kuće koji se često zabavljao s njima i dodao:

“Na tim zabavama bilo je puno žestokog pića. Znam ih već 20 godina, i nerijetko sam ih viđao s modricama ispod oka ili previjenim ranama na rukama. Njih dvojica su se znali žestoko sukobljavati”.

Poznanik je dodao da je jednom prilikom u njihovom stanu vidio čitav arsenal oružja. Bilo je tu svega, od sablje do stare puške sačmarice za koju ne zna je li bila ispravna.

Otac je bio na glasu kao “lud za oružjem”, obilazio je sajmove i skupljao svoje “blago”.

Pokraj zgrade još uvijek stoji njegov automobil pun različitog “smeća”.

“Mlađi brat je bio uvijek razumniji. Uzorno se brinuo o ocu koji više nije mogao raditi kao vozač autobusa kad mu se zdravstveno stanje pogoršalo. Oba brata bili su uzoriti radnici i vrijedno radili do kasno kako bi nakon smrti oca pokazali da imaju situaciju pod kontrolom”, rekla je jedna komšinica.

“Još juče sam ih vidio na cesti i pristojno su me pozdravili”, dodao je komšija.

Prema tvrdnjama njemačkih medija razlog za ubistvo mogla bi biti zavisnost o drogi. Navodno je mlađi brat u nekoliko navrata pokušavao bez uspjeha izvući starijeg brata iz “pakla droge”. “Osumnjičeni 30-godišnji hrvatski državljanin uhapšen je na mjestu događaja te je na prijedlog Državnog tužilaštva Minhen II izveden pred nadležnog istražnog sudiju koji mu je odredio istražni zatvor. Osumnjičeni je potom odveden u istražni zatvor”, saopštila je policija, prenio je hrvatski portal 24sata.hr.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo