Utorak, 28 rujna, 2021

Državni tužilac zadužio predmet protiv Dodika zbog negašenja požara

Nemojte propustiti

– Tužilaštvo BiH dana 16.08.2021. godine zaprimilo navedenu krivičnu prijavu i ista je raspoređena u rad postupajućem tužiocu – saopšteno je

Tužialaštvo Bosne i Hercegovine saopćilo je da je prijava općinskog načelnika Jablanice Damira Šabanovića protiv člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika zaprimljena jučer u toj pravosudnoj instituciji i raspoređena u rad postupajućem tuižiocu.

Šabanović je Dodika prijavio Tužilaštvu zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja iz člana 220. KZ-a BiH, odnosno zbog nedavanja saglasnosti za angažman helikoptera za gašenje požara iznad Komadinovog vrela i visoravni Plasa-planina Čvrsnica.

– Tužilaštvo BiH dana 16.08.2021. godine zaprimilo navedenu krivičnu prijavu i ista je raspoređena u rad postupajućem tužiocu Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju – naveli su iz Tužilaštva BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo